Κοντονής για επίθεση σε Εφετείο: Ήθελαν να σκοτώσουν οι τρομοκράτες

Καταδικάζει την έκρηξη ο πολιτικός κόσμος

Κοντονής για επίθεση σε Εφετείο: ‘Ήθελαν να σκοτώσουν

«Η βόμβα είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι αποτρόπαιη» είπε ο Σταύρος Κοντονής στην ΕΡΤ για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση ζημιών αλλά και στην ανθρώπινη ζωή, στη ζωή του φύλακα. Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα. Πυροβολήθηκε ο άνθρωπος με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτό το λέω για να μην υποτιμούμε το γεγονός. Ο φρουρός δέχθηκε αυτή την άνανδρη και άθλια επίθεση» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος επισκέφτηκε το Εφετείο και δήλωσε πως δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά».

Διαβάστε ακόμη: Τέσσερις οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο – Πυροβόλησαν με πολεμικό όπλο τον αστυνομικό φρουρό

«Οι δημοκρατικοί πολίτες παίρνουν θέση απέναντι σε τέτοια χτυπήματα», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Είναι απερίφραστη η καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο. Τέτοιες ενέργειες, που αντικειμενικά τροφοδοτούν την τρομολαγνεία και την ατζέντα της καταστολής, βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Η δημοκρατία μας δεν έχει ανάγκη ούτε από αυτόκλητους δικαστές ούτε από πράξεις που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων σε κάποιον δημόσιο φορέα» δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την επίθεση και έκρηξη στο Εφετείο.

«Η Βουλή προσυπογράφει το σχόλιό σας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. 

«Η βομβιστική επίθεση κατά του Εφετείου Αθηνών είναι ακόμα ένα σύμπτωμα της κατάρρευσης της δημόσιας ασφάλειας της χώρας μας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top