Ο Μάριο Σεντένο νέος πρόεδρος του Eurogroup!

Ποιος είναι ο επικεφαλής των οικονομιών της ευρωζώνης

Ο Μάριο Τσεντένο νέος πρόεδρος του Eurogroup!

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

O Μάριο Σεντένο εξελέγη επόμενος Πρόεδρος του Eurogroup και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο και επίσημα στις Βρυξέλλες, ο απερχόμενος Πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για μεγάλη τιμή έκανε λόγο ο ίδιος ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών. Μίλησε για μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία και επεσήμανε το πόσο μεγάλο είναι το μεταρρυθμιστικό έργο που θα πρέπει να συντονίσει για το μέλλον της ευρωζώνης.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του eurogroup. O Πρόεδρος του eurogroup ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και τη συμφωνία που επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές (Συμφωνία σε Επίπεδο Προσωπικού) και τόνισε ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων (σε μεγάλο βαθμό πριν από τις γιορτές) και σημείωσε ότι το eurogroup της 22ας Ιανουαρίου θα λάβει τις επόμενες αποφάσεις στη βάση της έκθεσης συμμόρφωσης της τρόικας.

Στην φωτογραφία που ανάρτησε στα social media ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ διακρίνεται ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup να σπεύδει να συγχαρεί τον διάδοχό του μόλις ανακοινώθηκε το όνομά του.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top