Φορολοταρία: Έως και 10 εκατομμύρια ευρώ τον Δεκέμβριο! Πότε θα γίνουν οι επόμενες κληρώσεις

Πλουσιότεροι κατά 1.000 ευρώ από χθες 1.000 φορολογούμενοι - Νέα ενημέρωση 21.21

Έως και 11 εκατομμύρια ευρώ θα μοιράσει το υπουργείο Οικονομικών στις επόμενες κληρώσεις της φορολοταρίας των αποδείξεων, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Ήδη, προετοιμάζεται το έδαφος για την επόμενη κλήρωση, η οποία θα αφορά τις αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (αυτό που λέμε «πλαστικό χρήμα») που έγιναν τον Νοέμβριο.
 
Την ίδια ώρα, όμως, προετοιμάζεται το έδαφος και για την mega-κλήρωση των 9 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία -όπως φαίνεται- θα γίνει επίσης μέσα στον Δεκέμβριο.
 
Η κλήρωση αυτή είναι οι 9 κληρώσεις για τις συναλλαγές των μηνών Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ( 9 μήνες επί 1 εκατομμύριο ευρώ) και θα μοιράσει το ποσό των 9 εκατ. ευρώ!
 
Έτσι, θα έχουμε 10.000 τυχερούς από τη φορολοταρία, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό των 1.000 ευρώ, όπως έγινε και με τους τυχερούς της χθεσινής κλήρωσης. Πάντως, η πρόβλεψη είναι να δοθούν συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ (1 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα του 2017), οπότε θα απομένει μια ακόμη κλήρωση, για τις αποδείξεις του Δεκεμβρίου, η οποία πιθανόν να γίνει τον Ιανουάριο.
 
Το ενδιαφέρον των φορολογουμένων για να μάθουν εάν κέρδισαν ήταν τόσο μεγάλο που «έπεσε» από την επισκεψιμότητα η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
 
Πως γίνονται οι κληρώσεις
 
Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που έχει κάνει ο φορολογούμενος (κάθε ΑΦΜ, δηλαδή) θα αποδίδεται συγκεκριμένος αριθμός λαχνών
 
Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο
 
Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου που έχει δηλώσει. Το έπαθλο των 1.000 ευρώ θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και επίσης δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του φορολογουμένου είτε προς την Εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία
 
Πως θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει χρήματα
 
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που κατέχουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (στο aade.gr).
 
Στην περίπτωση κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet. Τα χρήματα που θα κερδίσει θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TAXIsnet.
 
Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο TAXIsnet.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top