Το «Thanksgiving» αναβάλλει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν μία εβδομάδα αργότερα από την αναμενόμενη

Το «Thanksgiving» αναβάλλει την επιστροφή της τρόικας

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι επικεφαλής της τρόικας δεν πρόκειται να χάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Έτσι λοιπόν, λόγω του «Thanksgiving», τα τεχνικά κλιμάκια αναβάλλουν την επιστροφή τους στην Αθήνα κατά μία εβδομάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε το Σάββατο 18/11 ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν τελικά τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, αντί για τις 20 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ είναι την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Ημέρα των Ευχαριστιών: Στις ΗΠΑ γιορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός). Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς το Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς. Η γιορτή αποκαλείται και "Ημέρα της Γαλοπούλας" (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά. Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά και από τότε μέχρι σήμερα, στηρίζεται στα αγροτικά φεστιβάλ που διοργάνωναν πολλοί λαοί από την αρχαιότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τη γιορτάζουν οικογενειακά ή με φίλους που καλούν στο σπίτι. 

Eντωμεταξύ, στο οικονομικό επιτελείο φαίνεται να εργάζονται για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Παρόλο που μόλις 28 έχουν ολοκληρωθεί από τα 101 συνολικά, -προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ-,  ο υπουργός Οικονομικών δε δείχνει να ανησυχεί, μιας και από την πλευρά των θεσμών τα μηνύματα είναι καθησυχαστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top