Ανώτατη πηγή της ΝΔ: Έρχονται πρόωρες εκλογές το 2018

«Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει» - Νέα ενημέρωση 16:53

«Εμείς θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια. Όχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε»,  ξεκαθαρίζουν στη ΝΔ σχετικά με το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ωστόσο ότι επί της αρχής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει θετική ψήφο.

Ανώτατη πηγή της Πειραιώς σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο είπε για το μέρισμα ότι είναι κατά βάση ύψους 700 εκατ. ευρώ και πως η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί με κριτήριο καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, με πανικό και έντονη ανησυχία σε πολλά επίπεδα.

«Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα είναι εκλογικό έτος», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα οι ίδιες πηγές σχετικά με τον Πάνο Καμμένο είπαν πως σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις και πρόσθεσε: «εξαρτημένοι οι δυο τους,  θα πάνε Τσίπρας και Καμμένος μαζί στον πάτο. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση».

Παράλληλα σημείωσε ότι για την Πειραιώς δεν είναι προτεραιότητα να κάνει πρόταση μομφής στον κ. Καμμένο αλλά να πάρει θέση ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές, λίγα 24ωρα μετά τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα,  προανήγγειλαν ότι εντός των επόμενων ημερών η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή σχετικά με τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών.

Νίκος Αρμένης, Aποστολή STAR στο Στρασβούργο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top