Πέτρος Μποτσαράκος: Τι δώσαμε και τι πήραμε από την επίσκεψη στις ΗΠΑ

Μεγάλη βεντάλια θεμάτων άνοιξε κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

Μεγάλη βεντάλια θεμάτων άνοιξε κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, χωρίς να έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία μέχρι στιγμής, αποτίμησε ο πολιτικός συντάκτης του STAR, Πέτρος Μποτσαράκος.

Στα στρατιωτικά θέματα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αυτός που ανακοίνωσε ότι θα γίνει αναβάθμιση των F16, με κόστος 2,4 δις. Αυτό δεν έχει υπογραφεί και θα γίνει διαπραγμάτευση από δω και πέρα. Η ελληνική πλευρά λέει, ότι το κόστος θα είναι 1,1 δις γιατί θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη. Υπάρχει μια αναφορά του Τραμπ για αγορές και από την Boeing, δηλαδή άλλων αεροσκαφών

Γεωστρατηγικά, οι Αμερικανοί θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στη Σούδα και εξετάζουν ακόμη το σενάριο για μια δεύτερη βάση στο ίδιο νησί.

Μεγάλη βεντάλια θεμάτων υπήρξε και στο θέμα της οικονομίας: προσκλητήριο επενδύσεων στην Ελλάδα και σύσταση επιτροπής υπουργών για εμπόριο, επενδύσεις, καινοτομία. Το πιο σημαντικό είναι η αποστολή επενδυτών και Υπουργού τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, σημαντική ήταν η δημόσια στήριξη για την εφαρμογή των μέτρων, καθώς και η ενίσχυση ενεργειακής συνεργασίας και ο ενεργειακός κόμβος στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top