Κόντρα στη Βουλή για την αλλαγή φύλου - «Στρίμωξαν» τον Κοντονή βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με το βλέμμα στην Εκκλησία που συνεχίζει να αντιδρά η συζήτηση

Με το βλέμμα στην Εκκλησία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου  για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στη Βουλή,  στην οποία συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.   

«Άθεοι είστε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για την εκκλησία , εμείς θα μιλάμε που την σεβόμαστε και την αγαπάμε» υποστήριξε ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.   

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη  για την αθεΐα» απάντησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έφερε στη Βουλή και τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.      

Η κυβέρνηση αντικατέστησε την γνωμάτευση ιατρικής επιτροπής με γνωμάτευση διεπιστημονικού συμβουλίου, δεν αποσύρει όμως το  άρθρο που επιτρέπει σε 15χρονα να αλλάξουν ταυτότητα φύλου.

Μ΄ αυτό το άρθρο διαφωνούν ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  συνεδρίασε υπό την  σκιά της συζήτησης για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, με τους ιεράρχες να έχουν δηλώσει την κάθετη αντίθεση τους και ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου..

«Η Εκκλησία έχει σταθερές θέσεις, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, και τις επιλογές του…. Αν όλη η πατρίδα μας στηρίζεται σε τέτοιου είδους πράγματα εγώ λυπάμαι, γιατί έχουμε πείνα και δυστυχία» διαμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 «Θεός φυλάξοι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ, κάνοντας τον σταυρό του.    

ΜΑΣΑΖ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ   

Ο Σταύρος Κοντονής προσπάθησε να κάνει μασάζ   στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γενιά, Γάκη, Μπόλαρη και Κασιμάτη που στρίμωξαν τον υπουργό Δικαιοσύνης με τις διαφωνίες τους, ενώ ο Γιώργος Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο για τα 15 έτη.

Στους ΑΝΕΛ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς διαφωνούν συνολικά με  το άρθρο για τα 15 έτη, ενώ  αναμένεται να καταψηφίσουν ακόμη και στο σύνολο του το νομοσχέδιο οι βουλευτές τους  Δημήτρης  Καμμένος , Κώστας Κατσίκης και Βασίλης Κόκκαλης. «Θα χαιρόμουν να υπερψηφίσω το άρθρο 3 αλλα με δεσμεύει το όριο της ηλικίας» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επίσης Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο  Πάνος Καμμένος απουσιάζει στη Βραζιλία για επίσημη επίσκεψη.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση για αλλαγή ταυτότητας φύλου μετά τα 18.

Κόντρα στην γραμμή του κόμματος του ο Βασίλης Οικονόμου υποστήριξε ότι πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη που συμφωνεί  επί της αρχής αλλά διαφωνεί με το επίμαχο άρθρο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός διαμήνυσε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο.

Μεγάλος καυγάς άναψε και για μια ανάρτηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, στην οποία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανέφερε:

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν.

Υ. Γ  Νομιμοποιήστε και  τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

«Μου αρέσει αυτό που είπε αυτό το παλληκάρι, εγώ όμως δεν το λέω ευχή» σχολίασε την ανάρτηση του Τσιάρτα ο Αρχιεπίσκοπος.   

Με μια εικόνα των πρωτόπλαστών ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο twitter:  “Το επιχείρημα  «Αδάμ και Εύα και όχι Αδάμ και Μήτσος»  ας μην το επικαλείται η εκκλησία, διότι πρώτον είναι άσχετο με το θέμα, δεύτερον διότι οδηγεί στο ερώτημα, με ποιους τεκνοποίησαν τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, μεταξύ  τους  ή με τους γονείς τους;”.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά δεν απέφυγε το λεξιλόγιο του πεζοδρομίου. «Yπερασπίζεστε τα gay parade με τις διαφορες τσαπερδονοσφυρίχτρες» ανέφερε ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος από το βήμα της Βουλής, ο οποίος κατέθεσε μία φωτογραφία με ένα μικρό παιδάκι που είναι γυμνό απο τη μέση και πάνω και συμμετέχει σε gay parade. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top