«Ιερός πόλεμος» για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου – Λάδι στη φωτιά από τον Νίκο Φίλη

Υπάρχουν φαινόμενα τζιχαντικής αντιμετώπισης στην Εκκλησία» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει την αναγνώριση φύλου ζητά η Ιερά Σύνοδος με το επιχείρημα πως «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας» ενώ σκληρή στάση κρατά και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

«Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

Την ίδια ώρα, την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητάει με επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και προς όλους τους βουλευτές, η κοινότητα του Αγίου Όρους.

«Είναι δυνατόν δια νόμου να καταστρατηγείται απροκαλύπτως εις την Ορθόδοξον Πατρίδα μας ο νόμος του Θεού;»

«Η απόφαση της Εκκλησίας, οποιαδήποτε απόφαση, είναι δικιά της απόφαση και είναι σεβαστή. Μπορεί η Εκκλησία να παίρνει τις αποφάσεις που θέλει. Ας έρθουμε όμως στην πλευρά της πολιτείας και εάν πρέπει να νομοθετήσει για κοινωνικές πραγματικότητες που είναι υπαρκτές για θέματα, τα οποία βασανίζουν συμπολίτες μας και τα οποία δεν έχουν ακόμη επιλυθεί» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ρίχνει δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. «Σέβομαι την εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι τα φαινόμενα μιας τζιχαντικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κόψουν κεφάλια, αλλά έχουμε διχαστικό και εμφύλιο λόγο. Λόγο εμφυλίου μίσους. Αυτό, λοιπόν, δεν το σέβομαι. Σέβομαι, όμως, την εκκλησία ως θεσμό».

«Ναι» στο νομοσχέδιο λέει ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. «Είναι ιατρικό το θέμα... θα το ψηφίσω» είπε στον Real FM.

Πάντως το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κυβερνητική πλειοψηφία καθώς βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους και λένε πως δεν θα ψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα.

Διαβάστε επίσης: Νέα κρίση ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση προκαλεί η αλλαγή φύλου

Το Μαξίμου «απαντά» στην Εκκλησία: Σεβαστές οι απόψεις σας αλλά… επιδιώκουμε τομές

Ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top