Kοτζιάς για την Αλβανία στο Star: Ξυπνούν με ελληνική μουσική, τρώνε σουβλάκι και μετά «μας τα χώνουν»!

Oλόκληρες περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας εμφανίζονται σαν αλβανικές στα βιβλία Ιστορίας

Στο βιβλίο της Ιστορίας  των μαθητών της Αλβανίας παρουσιάζονται ως περιοχές της Τσαμουριάς, από το διαμοίρασμα της Βορείου Ηπείρου το 1914, η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα, ολόκληρη η Ήπειρος, η Πρέβεζα και  η Άρτα!

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε ερώτηση του Star από την διυπουργική συνάντηση της Θεσσαλονίκης,  θυμήθηκε τι του είχε πει κάποτε ο Αλβανός ομόλογός του ο οποίος ήταν σήμερα ανάμεσα στους προσκεκλημένους του στη Θεσσαλονίκη.

«Ζούμε το παράδοξο να ξυπνάμε το πρωί με ελληνική μουσική και να κινούμαστε λίγο γεμάτοι ζωντάνια κι ενέργεια και μετά να μας τα χώνουν... Να βγαίνουν να πίνουν ένα καφέ με ένα σουβλάκι φτιαγμένο αλά ελληνικά και μετά να μας τα ξαναχώνουν. Υπάρχει μια παραδοξολογία».

Σύμφωνα με την αλβανική διδασκομένη ύλη, εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την…  Πρέβεζα!  Υπάρχει δε, ιδιαίτερο αφιέρωμα με φωτογραφίες από την Ηγουμενίτσα και την Πάργα, για πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία των ελληνικών περιοχών τις οποίες θεωρούν αλβανικές.

«Μιλούμε για το τσάμικο και την Τσαμουριά. Το βλέπω ως μοχλό της Τουρκίας» τόνισε αναπτύσσοντας την ερώτησή του στη Βουλή ο  βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος.

«Το αλβανικό κράτος είναι εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις» απάντησε ο υφυπουργός  Εξωτερικών Γ. Aμανατίδης  

Στη διυπουργική συνάντηση της Θεσσαλονίκης,  όπου συζητήθηκαν θέματα ενεργειακά και ασφάλειας, παρευρέθησαν και υπουργοί από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top