Tην έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής πήρε το νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου» από την ηλικία των 15 ετών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη.
«Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με απόφαση του ΔΣ του», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης
Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παναγιωτόπουλος, δηλώνοντας ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται, είπε ότι θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις και ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι ψηφίζουν υπέρ του νομοσχεδίου από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.
Τέλος, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν εσωτερικές διαφωνίες κι ότι το κόμμα τους κατέκτησε την ψήφο κατά συνείδηση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.