Το νέο Δημόσιο του 2020 που εξήγγειλε ο Τσίπρας

Και εξαγγελία για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ το 2018-Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ για αξιολόγηση- κινητικότητα

Με καθυστέρηση τριών ετών, με βάση το μνημόνιο, θα εφαρμοστεί το 2020 το -γαλλικής έμπνευσης- νέο ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, ακόμη κι αν η παρούσα εξαντλήσει την τετραετία.

 «Η υλοποίηση του συνολικού αυτού σχεδίου, έχει ορίζοντα τριετίας και θα μας οδηγήσει το 2020, σε ένα Δημόσιο σύγχρονο, αξιοκρατικό, διαφανές και αποτελεσματικό. Ένα Δημόσιο στην υπηρεσία των πολιτών» δήλωσε ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο του '18, θα γίνει διαγωνισμός για προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, με κίνητρα για να μετάσχουν κι Ελληνες επιστήμονες από το εξωτερικό.

Βεβαίως, εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση ότι μέχρι τα τέλη του '18, θα προσλαμβάνεται ένας εργαζόμενος για κάθε τρεις που φεύγουν, ενώ από το '19 ο περιορισμός θα είναι μια πρόσληψη, για κάθε μια αποχώρηση.

 «Από τα μέσα του 2018 -καθώς θα βγαίνουμε από το φάσμα της επιτροπείας- θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη γραπτών διαγωνισμών, μέσω ΑΣΕΠ, για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στο δημόσιο τομέα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.  

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ 2020

Το νέο Δημόσιο του 2020 φαντάζει εξιδανικευμένο,  καθώς προβλέπει:

-Αξιοκρατική επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων

-Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου

-Ενιαίο σύστημα κινητικότητας

-Κωδικοποίηση νομοθεσίας

-Απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων

-Επέκταση των συναλλαγών με το Δημόσιο, μέσω διαδικτύου.

 «Το 2020 θα μιλάμε για ένα ανεξάρτητο, αποκομματικοποιημένο, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό Δημόσιο»  διαβεβαίωσε η  υπουργός  Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Μάλιστα θα δημιουργηθεί και ψηφιακό ΚΕΠ, που θα χορηγεί στους πολίτες 60 βασικά έγγραφα, μέσα από το οποίο θα γίνεται και η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

Πάντως η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει την αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο από τις διαδικασίες αξιολόγησης και κινητικότητας, επειδή θεωρεί ότι οδηγούν σε απολύσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε θετικά βήματα επί ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι θεωρούσε το Δημόσιο «κομματικό της παραμάγαζο».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top