Για «προσωπικές απόψεις» έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση για την Ορθοδοξία, υπογραμμίζοντας ότι στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα σύννεφο.

«Δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, αλλά η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που προβλέπει ότι η Ελλάδα είναι ορθόδοξο κράτος. Τέτοιου είδους δηλώσεις αφορούν τον καθένα και τα πιστεύω του. Εμείς συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει κόκκινες γραμμές στα θέματα της θρησκείας. Δεν σημαίνει αυτό ότι ο καθένας δεν μπορεί να εκφέρει τις απόψεις του. Αλλά όταν αυτό εκφράζεται από την μεριά της κυβέρνησης εμείς πρέπει να διαχωρίζουμε τις θέσεις μας» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Σκάι, ο οποίος τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα είναι «μαζί μέχρι τέλους».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της κλήρωσης για τους σημαιοφόρους στο δημοτικό, σημειώνοντας ότι δεν διαφωνεί με την απόφαση: «Το ζήτημα με τους σημαιοφόρους έχει να κάνει με το Δημοτικό. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της αριστείας σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Στο Δημοτικό σχεδόν όλα τα παιδιά παίρνουν άριστα και έχουν το δικαίωμα να κρατούν τη σημαία».

Διαβάστε επίσης: Δήλωση Βούτση που θα συζητηθεί: Όχι «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δεν είμαστε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας!

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε και για το περιστατικό με τον Ρουβίκωνα στη Βουλή, σημειώνοντας πως «τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό λαό δεν είναι οι θέσεις του κ. Βούτση στο περιστατικό με τον Ρουβίκωνα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι είναι «ευθύνη του πρωθυπουργού», ενώ υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ έχουν αποδώσει θετικά σε όσα υπουργεία έχουν τοποθετηθεί.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Νίκο Φίλη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν «από τους καλύτερους υπουργούς Παιδείας», ενώ για τον Νίκο Μουζάλα είπε πως του χρεώνει «τη μεγάλη επιτυχία που είχε στο προσφυγικό η Ελλάδα, η οποία έγινε παράδειγμα στη φιλοξενία των προσφύγων».