Γαβρόγλου: Προσωπική μου απόφαση η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας – Αποπειρώνται δολοφονία χαρακτήρα

«Σε αδιέξοδο η αντιπολίτευση για τα εκπαιδευτικά» Πρώτη ανάρτηση 12:21

Για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα» έκανε λόγο ο Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την εξαγορά της στρατιωτικής του θητείας.

«Είναι κάτι δεδομένο για τους Έλληνες του εξωτερικού. Υπήρχε ένας νόμος που έκανα χρήση επί χούντας. Αν ήταν ηθικό το αν έπρεπε να πάω επί χούντας στον στρατό, ας το κρίνει ο καθένας» είπε ο υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ, κάνοντας ειρωνικά λόγο για «σκανδαλάκι».

Αναφορικά με το θέμα της επιλογής των σημαιοφόρων και την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα, είπε: «Ο διάλογος με τον τρόπο που γίνεται υπονομεύει την συζήτηση για την αριστεία. Υπάρχουν πράγματα πέραν της αριστείας. Το σχολείο έχει τη δυνατότητα να κατοχυρώσει την αριστεία. Δεν γίνεται σχολείο χωρίς απόλυτη αυτονομία των εκπαιδευτικών. Αυτήν επιδιώκουμε».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για τις αλλαγές στο άσυλο, είπε: «Δεν υπήρχε μέχρι τώρα καμία ρύθμιση για το άσυλο και τα προβλήματα χειροτέρευσαν. Τα θέματα βέβαια δεν θα σταματήσουν καθώς μιλάμε για πολύ βαθιά ζητήματα κοινωνικής παραβατικότητας αλλά για πρώτη φορά φτιάχνουμε επιτροπή για να δούμε το είδος των προβλημάτων».

Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε πως δεν καταργείται ούτε η σημαία ούτε ο εκκλησιασμός στα σχολεία, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για «αδιέξοδο για τα εκπαιδευτικά».

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top