Αιχμές Δραγασάκη για Στουρνάρα: Αν ήθελε να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον απέτυχε

«Ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα»

Αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον Real FM.

«Ο κ. Στουρνάρας ως άτομο, ως οικονομολόγος, ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα αν αυτή η άποψη ήταν θέση της ΤτΕ. Απ' ό,τι ξέρω δεν ήταν. Άρα, πρόκειται για μια προσωπική άποψη. Δεν θέλω να προχωρήσω σε σχόλιο. Πάντως, αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που είπε δεν εξέφραζε την ΤτΕ, τα στελέχη της, τα όργανά της, «αν συζητήθηκε η άποψη αυτή πριν». Στο ερώτημα αν ήταν προσωπική άποψη του κ. Στουρνάρα, απάντησε: «Υποθέτω, διαφορετικά δημιουργούνται άλλα θέματα, διότι η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο». 

Εξαλλου, ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για δυνάμεις από το Βερολίνο, το ΔΝΤ, αλλά και εντός της χώρας που υπονομεύουν την πορεία της, εκτιμώντας ότι θα βάλουν νέες τρικλοποδιές και θα ζητήσουν το 2018 να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν φοβάται το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα του 2020 και τα αντίμετρα το 2023 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Όχι απλώς το φοβάμαι αλλά το θεωρώ βέβαιο ότι θα υπάρξουν δυνάμεις, οι οποίες ήθελαν και θέλουν η Ελλάδα να μην βγει ποτέ από την επιτήρηση».

«Η δική μου ανάλυση λέει ότι υπάρχουν πυρήνες δυνάμεων και στην Ευρώπη και μέσα στη Γερμανία για να γίνω ακόμη πιο σαφής και έξω από την Ευρώπη, οι οποίες λένε κοιτώντας την ιστορία της χώρας, δεν έχει αυτό σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κοιτώντας προς τα πίσω, κάνουν την εκτίμηση, για μένα και εκ του πονηρού, ότι αυτή η χώρα δεν είναι μεταρρυθμίσιμη, δεν μπορούμε να αυτοκυβερνηθούμε, πρέπει διαρκώς λοιπόν να έχουμε τον βούρδουλα από πάνω μας. Είναι μία θεωρία, λέγεται οριενταλισμός. Απόηχος αυτών των θεωριών είναι αυτό που βρισκόμαστε σήμερα. Αυτές οι θεωρίες έχουν ερείσματα και εκτός της Ελλάδας και εντός της Ελλάδας, αλλά είναι μειοψηφικές» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top