Αιχμηρά αλλά και θετικά τα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση ομολόγου: "Η Ελλάδα του Τσίπρα επιστρέφει την Τρίτη στις αγορές"

Ορυμαγδός δημοσιευμάτων-Πρώτη ανάρτηση: 24-07-2017 23:55

Αιχμηρά αλλά και θετικά τα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση ομολ

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει τίτλο από την ανταπόκρισή του στην Αθήνα «Η Ελλάδα του Τσίπρα επιστρέφει την Τρίτη στις αγορές» κι αναφέρεται στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου. Το τηλεγράφημα αναπαράγεται από πολλά γαλλικά ΜΜΕ κι από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων L’ Express και Les Echos, το France Inter, τη La Tribune.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές την Τρίτη, με την πρώτη έκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εδώ και τρία χρόνια, την πρώτη επίσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ένα σημαντικό τεστ εμπιστοσύνης των αγορών σε μια χώρα που πιθανόν τελικά αναρρώνει» γράφει το AFP.

Στο ίδιο κλίμα και το ρεπορτάζ του BBC. «Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές κεφαλαίων για να δανειστεί χρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγει ως εξής: «Για τους Έλληνες, που υπομένουν εδώ και πολύ καιρό, ο δρόμος για την ανάκαμψη στην καλύτερη περίπτωση μόλις αρχίζει», καταλήγει το κείμενο.

Η εφημερίδα Guardian μιλάει για «επιτυχή έκδοση νέων πενταετών ομολόγων» που «θα βοηθούσε την πληγείσα από την κρίση χώρα να εξέλθει από τον μακρύ κύκλο της λιτότητας και των μνημονίων».

«Η Αθήνα παρουσίασε σχέδια για την επιστροφή της στις αγορές κεφαλαίων για πρώτη φορά μετά το 2014, με τη διάθεση νέων πενταετών ομολόγων στους επενδυτές», αναφέρεται στο άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας. «Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι "140 εξαιρετικά θαρραλέες μεταρρυθμίσεις" που εφάρμοσε η Αθήνα σημαίνουν ότι τώρα υπάρχει ελπίδα "να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους"».

Το Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, γράφει αρκετά αιχμηρά: «Επιστροφή του ανήσυχου παιδιού: Η Ελλάδα θέλει να αντλήσει και πάλι χρήματα από διεθνείς επενδυτές. Πρόκειται για μια δοκιμή για το εάν η Αθήνα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μπορεί να σταθεί και πάλι μόνη της στα πόδια της».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top