Απίστευτη αποκάλυψη από Κάτια Μακρή: Γιατί το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα είχε την ονομασία «8χρονος»

«Κανείς δεν έχει μιλήσει πειστικά αυτά τα 2 χρόνια για αυτό το σκοτεινό εξάμηνο»

Στις νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο για παράλληλο νόμισμα που είχε η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Για να είμαστε ρεαλιστές ένα σχέδιο Β έπρεπε να υπάρχει σε κάθε κυβέρνηση, άρα και σε αυτή. Εξαρτάται όμως πόσο σοβαρό θα ήταν και ποιο θα ήταν αυτό. Μαζεύτηκαν λοιπόν διαπρεπείς οικονομολόγοι, ο Κιμ, ο Βαρουφάκης και ο Γκαλμπρέιθ, που όμως ήταν πανεπιστημιακοί, δηλαδή δεν είχαν καμία σχέση με τα εφαρμοσμένα οικονομικά, και είπαν “δεν κάνουμε ένα πείραμα, να δούμε εάν θα βγουν αυτά που λέμε στο πανεπιστήμιο;”. Και έτσι σκέφτηκαν το παράλληλο πείραμα ή το κουπόνι;» είπε η δημοσιογράφος. 

Διαβάστε επίσης: ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις για παράλληλο νόμισμα το 2015: Θα γίνει εξεταστική για αυτό το έγκλημα

«Για να καταλάβετε πόσο φαιδρό ήταν αυτό το σχέδιο ήταν η ονομασία “8χρονος”, όπου 8χρονος ο γιος του Κιμ! Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τον ρώτησε τι γνώμη έχει για αυτό και του είπε πως τα κουπόνια πρέπει να μυρίζουν χρήματα και να μην είναι σαν των εφημερίδων. Δηλαδή ένας 8χρονος, ο Κιμ και ο Βαρουφάκης καθόριζαν την πιο κρίσιμη στιγμή την πορεία της χώρας σε μια κρίσιμη στιγμή» πρόσθεσε, με την Μάρα Ζαχαρέα να συμπληρώνει: «Μόνο που οι συγκεκριμένοι όποτε ήθελαν έφευγαν από εδώ και συνέχιζαν να ζουν στο εξωτερικό και να διδάσκουν στα πανεπιστήμια εκεί».

Συνεχίζοντας, η κα Μακρή είπε: «Γιατί όμως έρχεται και επανέρχεται αυτή η ιστορία όποτε λέει κάτι ο Βαρουφάκης ή ο Κιμ; Γιατί ποτέ κανείς δεν έχει μιλήσει πειστικά αυτά τα 2 χρόνια για αυτό το σκοτεινό εξάμηνο του 2015. Ο πρωθυπουργός λέει όλο μισόλογα».

Διαβάστε επίσης: Λεπτομέρειες για το σχέδιο Βαρουφάκη σχετικά με το παράλληλο νόμισμα αποκάλυψε ο Γκλεν Κιμ

«Υπάρχει όμως μια πολύ σοβαρή διάσταση, αφού γλιτώσαμε αυτό που θα μας συνέβαινε. Ο Ρέγκλινγκ είπε στο συνέδριο του Economist ότι αυτό το αμαρτωλό εξάμηνο μας στοιχίσει 100 δισ. ευρώ, περισσότερο απ’ όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 20εταίςς, και θα τα πληρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top