Bloomberg: H Ελλάδα πήρε λιγότερα απ’ όσα ήθελε στο Eurogroup

Χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ δεν μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, επισημαίνει

 Bloomberg: H Ελλάδα πήρε λιγότερα απ’ όσα ήθελε στο Eurogroup

«H Ελλάδα πήρε λιγότερα απ’  όσα ήθελε» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, επισημαίνει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr, σχετικά με τις αντιδράσεις του Διεθνούς Τύπου που συνεχίζονται για το ίδιο ζήτημα.          

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναγνώριση από την πλευρά του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να γίνει βιώσιμο, εκτιμάται ότι θα άνοιγε το δρόμο για να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Χωρίς την έγκριση του Ταμείου, η ένταξη στο πρόγραμμα παραμένει απίθανη, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους. «Λαμβάνουμε υπόψη μας την συζήτηση στο  Εurogroup, την οποία βλέπουμε σαν  πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους», υπενθυμίζει to Βloomberg ότι ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε δήλωση που απέστειλε ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα επίσης με το οικονομικό πρακτορείο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν υπογραμμίσει ότι  Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται στη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς ελάχιστα από τα ομόλογά της είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα.

Αντιθέτως, συμπληρώνει το δημοσίευμα, κάνουν  λόγο για την πιθανότητα μιας ενισχυμένης πληρωμής, προκειμένου να προσφέρουν στην Αθήνα ένα «μαξιλάρι», στην  περίπτωση που θέλει να στραφεί στις δημόσιες αγορές.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top