ΠΥΡΑ από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το «4ο Μνημόνιο»

Αντιτείνονται στα νέα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνει προς ψήφιση σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή- Πρώτη ανάρτηση 18:43

Τα πυρά από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έλειψαν, κατά τη συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψήφιση των νέων μέτρων.

Κουτσούμπας: «Τα μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά για πέσει η αριστερή μάσκα της κυβέρνησης»

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «μνημόνιο στην τετάρτη», χαρακτήρισε τα αντίμετρα «αλχημείες» και είπε πως «τα νέα βάρη είναι από όλα και μεγάλα»,  τονίζοντας παράλληλα ότι:  «Τα μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά για πέσει η αριστερή της μάσκα. Η κυβέρνηση της “Αριστεράς” είναι η πρώτη που θα έχει στο ενεργητικό της δύο μνημόνια. Όλες οι προηγούμενες ψήφιζαν ένα και έπαιρναν την άγουσα για τον πάγκο».

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ότι πληρώνει «τα σπασμένα» της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε ότι «για αυτή την πολιτική είναι συνένοχοι όλοι τους: και η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και ο ΣΕΒ και το κουαρτέτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα».

«Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν θα επιφέρουν μόνιμη αβεβαιότητα και φτωχοποίηση. Δημιουργεί ένα συνεκτικό πλέγμα σκληρής αφαίμαξης του λαού. Και έχει το θράσος να καλεί τους εργαζόμενους να τα στηρίξουν κιόλας. Το πακέτο των αντιμέτρων είναι πακέτο που το θέλει το κεφάλαιο γι’ αυτό και τα στηρίζουν. Είναι μεγάλη κοροϊδία ότι αυτά τα αντίμετρα μπορούν να αντικαταστήσουν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα» πρόσθεσε.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ακόμα «η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν είναι ένα μνημόνιο αλλά μια συμφωνία διαρκείας, δηλαδή έχουμε ένα μνημόνιο διαρκείας» και πρόσθεσε «το κακό δεν θα σταματήσει ένα δεν το σταματήσουμε. Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Ο ξεσηκωμός πρέπει να είναι όχι στη Βουλή αλλά μέσα στο εργατικό κίνημα». Ακόμη, κάλεσε τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις «να σκεφτούν ταξικά, να μην παγιδευτούν στο απατηλό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πέρασαν τα δύσκολα και ότι η ανάπτυξη κάτι καλό θα φέρει και για αυτούς. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παγιδευτούν και στην ρητορεία της ΝΔ που έχει την ίδια αφετηρία».

Λεβέντης: «Τι είδους αριστεροί είστε; -Θα παραιτούμουν εάν ήμουν Πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως «η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία 7 ετών άκαρπης λιτότητας».

Υποστήριξε πως «η λήψη μέτρων εκ του προοιμίου δείχνει ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται γιατί κανείς Πρωθυπουργός δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε». «Θα παραιτούμουν εάν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν τη λήψη μέτρων προκαταβολικά» είπε χαρακτηριστικά.

«Τι είδους αριστεροί είστε;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.  Ακόμη, ανέφερε πως το κλίμα στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι διφορούμενο, καθώς κάποιοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θέλουν να είναι στο ευρώ ή όχι, σημειώνοντας πως οι πολιτικές Βαρουφάκη και Λαφαζάνη «έχουν αφήσει τη βρώμα τους». 

«Λέτε ότι θα βγούμε στις αγορές και νομίζετε ότι θα βγούμε από την κρίση; Μεγαλώσατε το θέμα του χρέους, για να πειστούν οι βουλευτές σας. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα χρέους, αλλά μη εκτέλεσης των μεταρρυθμίσεων. Κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Είστε αριστεροί και κόβετε συντάξεις. Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις, 100 χρέη να κόψουν πάλι στον άσσο θα είναι η χώρα» επεσήμανε. 

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως θα ψηφίσει τις διατάξεις περί μείωσης των μισθών των βουλευτών (αύξηση της φορολογίας τους), πως θα το σκεφτεί μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας γιατί «τους αγαπώ πολύ τους αγρότες» όπως είπε. Και κατέληξε: «Μέτρα και αντίμετρα δεν θα ψηφίσω, δεν θα σας κάνω τη χάρη. Ζητώ συγγνώμη κύριε Τσίπρα!»

Θεοδωράκης: «Είναι κουτοπόνηρη η λογική σας- Η σκέψη σας είναι στους πελάτες και όχι στους πολίτες»

«Η Ελλάδα μπήκε στο πρώτο μνημόνιο το 2010, στο δεύτερο το 2012, στο τρίτο το 2015. Σήμερα 1,5 εκατομμύριο ζει κάτω από το όριο φτώχειας. Αυτοί που δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού και εξήγησε:

«Γιατί η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στα μνημόνια. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έμειναν μόνο 3 χρόνια. Στην Ελλάδα όμως τα μνημόνια πήγαν σετάκι με τα ψέματα. Τα ψέματα του Γενάρη του 2015 και τον Σεπτέμβρη του 2015. Αφορολόγητο, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατώτερος 751, διαγραφή οφειλών στους φτωχούς δανειολήπτες λέγατε. Φέρατε το χειρότερο μνημόνιο και είναι γνωστή η σύγκρουσή μας τον Ιούνιο του 2015, όταν σας έλεγα φέρτε την συμφωνία του Γιούνκερ να την υπογράψουμε. Χρεώσατε τη χώρα με πολλά δις».

«Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά εσείς κάνετε συνεχώς το ίδιο λάθος. Καθυστερήσατε να κλείσετε την αξιολόγηση 7 μήνες. Χάσαμε 1% του ΑΕΠ. Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Γιατί αφήσατε τους δανειστές να προσθέτουν νέα αιτήματα. Κάποιοι στην κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι θα εμπλέξουν τη χώρα στην προεκλογική περίοδο στη Γερμανία, θα τους πιέσουμε και τελικά έγινε το αντίθετο» επεσήμανε και τόνισε ότι:

«Είναι κουτοπόνηρη η λογική σας. Η σκέψη σας είναι στους πελάτες και όχι στους πολίτες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top