Πυρά κατά της κυβέρνησης στη Βουλή: Ήρθατε σαν ελπίδα αλλά πέσατε σαν ακρίδα!

Βούλτεψη: Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα

Πυρά κατά της κυβέρνησης στη Βουλή: Ήρθατε σαν ελπίδα αλλά πέσατε σαν ακρίδα!

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, όπου το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία.

Η αντιπολίτευση εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης, ενώ στο προσκήνιο σήμερα βρέθηκαν το θέμα των ενστόλων αλλά και η χθεσινή συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με δημοσιογράφους.

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους ένστολους και δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ότι οι περικοπές για τους ένστολους θα φτάσουν τα 400 ευρώ και τόνισε ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες.

«Ο κ. Τσίπρας μας είπε πρώτα ότι δεν ψηφίσει μέτρα, χωρίς χρέος. Μετά μας είπε πως ψηφίζει μέτρα για να πάρει το χρέος. Τώρα λέει πως αν δεν πάρει το χρέος θα ξεψηφίσει. Μετά λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα, γιατί δήθεν θα πάρει κάτι για πρώτη φορά, για το χρέος. Σιγά! Όλα για πρώτη φορά τα κάνετε. Γραβάτα μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά, τη φόρεσε και ο κ. Παππάς άλλωστε στην Αμερική. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα» είπε, εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Έρχεται ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και μιλάει στους δημοσιογράφους και τους λέει "toο good to be true"- είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό- για το δάνειο. Να σας πω εγώ ως δημοσιογράφος τι συμβαίνει; Τοο true to be good. Είναι πολύ αληθινό για να είναι καλό. Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα» σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προσθέτοντας: «Λέτε ότι θα φύγετε από επιτροπεία. Από ποια επιτροπεία φεύγετε; Δίνετε την εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόζει την πολιτική των επιτρόπων, μέχρι το 75% του χρέους να αποπληρωθεί».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top