ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παραδοχή Τσακαλώτου! Εξαφανίσαμε την μεσαία τάξη – Κάναμε λάθος

Και αντιπαράθεση με τη ΝΔ με… case study

Δεν ήταν μόνο η παρότρυνση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής,  να μην διαβάζουμε και να μην πιστεύουμε τις εφημερίδες, που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και η παραδοχή του ότι «ζόρισε» με τις φορολογικές επιβαρύνσεις την μεσαία τάξη, επειδή ήθελε να… προστατεύσει τους φτωχούς!         

 «Κάναμε λάθος στην πρόβλεψη για το πόσο γρήγορα μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και έτσι έπεσε το βάρος στα μεσαία στρώματα» τόνισε  σε μια στιγμή αυτοκριτικής ο υπουργός Οικονομικών, ενώ παρέπεμψε και στην δέσμευση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση για τα φτωχότερα στρώματα.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πάντως ότι η αναλογία δαπανών-φόρων παραμένει στην πλευρά των δαπανών (η αναλογία 99-1 του 2012 έχει πάει στο 58- 42 υποστήριξε) ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να πει πριν τις εκλογές (χωρίς να διευκρινίσει ο ίδιος πότε θα διεξαχθούν) να πει ποιες περικοπές θα γίνουν.

Εντύπωση προκάλεσε και η θετική αναφορά του  κ. Τσακαλώτου στο «Υπερταμείο»,   σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, όταν ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  και πρώην υπουργός  Γ. Μανιάτης  τον ρώτησε αν αισθάνεται υπερήφανος για το γεγονός ότι επικεφαλής του Υπερταμείου είναι ξένος, απάντησε ότι μέσω του Υπερταμείου μπορεί να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δημοσίου και να προσελκυσθούν επενδυτές.

«Έχω ακούσει κινδυνολογίες από ανθρώπους που δεν το περίμενα», τόνισε ακόμα για την αξιολόγηση, σε μια αιχμή για τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και διοργανωτή του συνεδρίου, Π. Λιαργκόβα,  αλλά και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα για τις προειδοποιήσεις του.

Μάλιστα ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό το Γραφείο του Προϋπολογισμού, που με έχει στεναχωρήσει λίγο τελευταία, αλλά δεν πειράζει, έχω συνηθίσει να με στενοχωρούν οι θεσμοί και οι οργανισμοί»

ΝΔ:  Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη

«Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη»,  υποστηρίζει η  ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.   

«Ομολογεί ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ομολογεί ότι έκαναν λάθη στις εκτιμήσεις τους. Στην πραγματικότητα, ομολογεί ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και απέτυχε παταγωδώς, με βαριές συνέπειες για όλους τους Έλληνες. Ας πάψουν, λοιπόν, να κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα» επισήμανε η ΝΔ.  

Υπουργείο Οικονομικών: Case study ψυχολογικής προβολής η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας!

Απαντώντας το Υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζει … case study την ανακοίνωση της ΝΔ και επεξηγεί, χωρίς να σχολιάσει όμως επί της ουσίας:   

«Η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επιδίδεται σε ανάλυση της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη χθεσινή διημερίδα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αποτελεί εξαιρετική περίπτωση μελέτης του φαινομένου της ψυχολογικής προβολής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top