Ο κακός χαμός έγινε στη Βουλή με αφορμή τα εγκαίνια του μόνιμης έκθεσης του Νίκου Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα, στα οποία παραβρέθηκε και ο Πρωθυπουργός.

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «αρχισφαγέα του ΚΚΕ» τον Νίκο Μπελογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χθες ο Τσίπρας εγκαινίασε ένα μουσείο για τον μεγαλύτερο σφαγέα του ΚΚΕ! Για τον Παύλο Μελά δεν υπάρχει τίποτα.  Μνημείο για τον αρχισφαγέα του ΚΚΕ που έχετε αγιοποιήσει με το κόκκινο γαρύφαλλο… Θα το γκρεμίσουμε το σπίτι του όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα...!»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη λέγοντας «Κανένα σπίτι δεν μπορείτε να γκρεμίσετε! Ψυχραιμία! Συνεχίστε και ηρεμήστε!».

Από τα έδρανα ακούγεται φασαρία και αντιδράσεις.  Λίγο αργότερα, ο κ.Κακλαμάνης ζήτησε να διαγράφουν από τα πρακτικά το αρχισφαγέας και να φωνάζει «ΕΞΩ!».

«Η φασιστική ΧΑ δεν έχει το ανάστημα να αναφερθεί στον Μπελογιάννη. Όταν ο Μπελογιάννης πολεμούσε τους κατακτητές οι προγονοί τους φορούσαν κουκούλες  και έδιναν πατριώτες. Οι οπαδοί του Χίτλερ δεν μπορούν φαίνεται να χωνέψουν την ήττα από τον Κόκκινο στρατό» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βάρδαλης.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία.

Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Tags: