Κικίλιας στο STAR: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα- αντίμετρα»

"Το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και πολύ καιρό" επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην FAZ ότι «τα ποτά και οι γυναίκες έφαγαν τα λεφτά στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο STAR.

«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι από κανέναν, όσο υψηλά ιστάμενος κι αν είναι να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα- αντίμετρα. Το έχει ξεκαθαρίσει σε όλες τις πλευρές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εδώ και πολύ καιρό», αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση Σαπέν ότι το ΔΝΤ ζητά και την υπογραφή της αντιπολίτευσης για τα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά, το ΔΝΤ διέψευσε τον Σαπέν.

«Η πίεση που υπάρχει είναι σε μια κυβέρνηση που έχει καθυστερήσει. Έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις. Είναι ενδεχομένως η χειρότερη διαπραγμάτευση στην ιστορία, αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… και έχει φέρει τη χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν. Όσο καθυστερούν, παίρνουν τεράστια ευθύνη για το μέλλον της χώρας. Θεωρούμε ότι γι’ αυτή την κυβέρνηση το εθνικό συμφέρον δεν είναι πάνω απ’ όλα αλλά… η καρέκλα τους».

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της χώρας, σε περίπτωση που αναλάβει το τιμόνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης, ο κ.Κικίλιας είπε: «Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης είναι μια πραγματικότητα. Στο άλλο άκρο υπάρχει ένας πολιτικός αρχηγός και ένα κόμμα, η ΝΔ, με αξιοπιστία και σοβαρότητα. Εμείς μιλάμε για ένα άλλο πολύ μεγάλο και διαφορετικό πολτικο-οικονομικό πρόγραμμα»

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top