Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, όπως διευκρίνισε, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε στον Real Fm 97,8 ότι για να δεσμευθεί μία επόμενη κυβέρνηση, πρέπει να υπάρξει στο κλείσιμο της αξιολόγησης στην ψήφιση των μέτρων, μεγαλύτερη πλειοψηφία και όχι μόνο η απλή πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

«Επειδή αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός της Βουλής. Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση, δεν ξέρω εάν θα είναι 180 ψήφοι ή παραπάνω ή λιγότεροι, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν ξέρουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτήν τη διάσταση της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Μιλάω για μία αυξημένη πλειοψηφία, μιλάω για μία συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα με αυτήν που κάνουμε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπάρχει και αυτή η παράμετρος».

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η συζήτηση για τα επιπλέον μέτρα και τα αντίμετρα γίνεται πάνω στο έδαφος του συμφωνημένου πρωτογενούς πλεονάσματος, είτε είναι αυτό 3% ή 3,5% ή 2% ή οτιδήποτε άλλο υπάρξει τελικά. Δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα πέραν του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει συμφωνηθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κλειδώσει, υπάρχει ακόμα πάνω στο τραπέζι».

ΝΔ: Θα καταψηφίσουμε νέο πακέτο μέτρων

Στον αντίλογο, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας και κάνοντας ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

 «Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή.

Τον ενημερώνουμε για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».