Χαμός στη Βουλή - Τσίπρας: Θα μείνετε με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι!

Μητσοτάκης: Είστε μεγάφωνο του Βαξεβάνη – Γεννηματά: Ντροπή σας !

Σε πολύ υψηλούς τόνους σημειώθηκε ένας δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ Τσίπρα –Μητσοτάκη – Γεννηματά, κατά την συζήτηση του πορίσματος της  εξεταστικής επιτροπής  για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, μετά τις πρωτολογίες των πολιτικών  αρχηγών και τα όσα είπε για τον κ. Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας       

«Δεν περίμενα ότι κάποια μέρα πρωθυπουργός θα  γινόταν το κούφιο μεγάφωνο του κ. Βαξεβάνη»  τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρας ότι απέκρυψε ότι  ο Κήρυκας των Χανίων  είναι η μοναδική εφημερίδα η οποία ελέγχθηκε. «Αποκρύψατε ότι υπήρξε πόρισμα της ΤτΕ ότι δεν υπήρξε παρέκκλιση. Δεν γνωρίζετε ότι λέει πως είχε απόλυτη εξασφάλιση  και ότι είχε προσωπικές εγγυήσεις;» Ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης  και πρόσθεσε:  

«Ντροπή σας κ. Τσίπρα να πέφτετε τόσο χαμηλά στην αίθουσα».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΔΟΛ και ρώτησε τον πρωθυπουργό:    «Είπατε για τον κ. Ψυχάρη.  Γιατί συναντήσατε τον κ. Ψυχάρη τέσσερις φορές μυστικά, δεν τα ξέρατε τότε;»  

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε και ένα «θερμό επεισόδιο» με τον πρόεδρο της Βουλής ύστερα από  υποδείξεις που του έκανε ο κ. Βούτσης,  αναφέρθηκε και στις αιχμές του πρωθυπουργού για τις δημοσκοπήσεις, όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ: « Τώρα που δεν είμαστε στην εξουσία  γιατί μας δείχνουν 15 μονάδες μπροστά  κ. Τσίπρα» ρώτησε επίσης.  

Γεννηματά:  Ευτελίσατε την συζήτηση κ. Τσίπρα

«Παρακολουθήσαμε  μία συζήτηση που την ευτέλισε  με την στάση του ο πρωθυπουργός»  υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη  Γεννηματά, απαντώντας στις αιχμές για τα δάνεια  του κόμματος.   

«Ετοιμάζεστε για συνθηκολόγηση ηττημένου και  το μόνο που μας είπατε ήταν να στάζετε δηλητήριο»  τόνισε η κ. Γεννηματά η οποία υποστήριξε σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ότι   «πλαστογραφήθηκαν συμπεράσματα για το ΠΑΣΟΚ και δεν είπατε κουβέντα».

Τσίπρας: Είχατε προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες  

«Τριγύρω μας θα δείτε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να  πέφτουν τα δάνειά τους  και να έχουν άλλη μεταχείριση με τις εισπρακτικές να τους ενοχλούν συνέχεια» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, επανερχόμενος στο ζήτημα του Κήρυκα των Χανίων.     

«Ποιος άλλος συμπολίτης μας θα είχε τη δυνατότητα μιας τέτοιας ρύθμισης;   Είναι δυνατόν επί 11 χρόνια να σας είχαν ξεχάσει και να θυμήθηκαν το όνομά σας μόνο όταν  συστάθηκε η εξεταστική επιτροπή;»  διερωτήθηκε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για το ζήτημα της συνάντησης με τον κ. Ψυχάρη,  ανέφερε ότι «όσοι αναλαμβάνουν δημόσιες ευθύνες δεν κρίνονται από το ποιους βλέπου, αλλά  από το αν χρησιμοποιούν την εξουσία τους για αυτούς που βλέπουν».  

Σχολίασε επίσης, με αιχμηρό  τρόπο για τις δημοσκοπήσεις και το «γάντι» που του πέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ:        

«Στο τέλος θα μείνετε με τις δημοσκοπήσει στο χέρι!  Στο τέλος ξυρίζουν  τον γαμπρό και μην λογαριάζετε χωρίς  τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός»!   

Σχετικά με τα όσα υποστήριξε η κ. Γεννηματά ρώτησε: «Τι κάνατε τόσα λεφτά, δεν ξέρω αν κάνατε κούρεμα ήδη και λέτε δεν είναι 200 αλλά 100 εκ. ευρώ αλλά πρέπει να μας πείτε τι τα κάνατε… Σας απασχολεί αν θα τα επιστρέψετε κάποια στιγμή;».     

Μητσοτάκης:  «Είστε το μόνο κόμμα που κουρέψατε δυο φορές τα δάνειά σας»

«Είστε το μόνο κόμμα που κουρέψατε δυο φορές τα δάνειά σας» ανταπάντησε από την πλευρά του  ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ζητήσατε αντικατάσταση του κ.  Μητρόπουλου από τον κ. Μουλόπουλο στα Νέα ή όχι;»  ρώτησε τον κ. Τσίπρα για το ζήτημα του ΔΟΛ ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Διαπλοκή κ. Παππά και κ. Τσίπρα είναι να δώσετε δάνεια στον κ. Καλογρίτσα  μέσω της Τράπεζας Αττικής για  να κάνει τηλεοπτικό σταθμό»  συμπλήρωσε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top