Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Αν και νέος είστε χειρότερος από τους παλιούς

Τον κατηγόρησε για την οικοδόμηση «νέας διαπλοκής» -«Ο Ξυδάκης είπε αυτό που σκέφτεστε»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συζήτηση του πορίσματος της  κατηγορώντας τον για "διαπλοκή και  οικοδόμηση πελατειακού κράτους".

"Αν και νέος αποδειχθήκατε χειρότερος από τους παλιούς", είπε ο κ . Μητσοτάκης και  κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "ψεύτικους διχασμούς, θεωρίες συνωμοσίας και δολοφονίες χαρακτήρων".

Για τη διαπραγμάτευση

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι οι δανειστές απαιτούν πράγματι υπερβολικά υψηλά μέτρα και αυτό είναι το τίμημα «της αναξιοπιστίας Τσίπρα και της τραγικής ανικανότητάς σας», ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα την ευθύνη για τα νέα μέτρα λιτότητας.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να παίξετε την τύχη της χώρας στα ζάρια» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός "πέφτει" και υψώνει αναχώματα, το χτίσιμο του πελατειακού κράτους με αναξιοκρατικές προσλήψεις. Το δεύτερο ανάχωμα, είναι η μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε: "Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι το συντομότερο ανέκδοτο. Κατηγορήσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην σαν διεφθαρμένο».

Τα βοσκοτόπια και ο Καλογρίτσας

Πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος της ΝΔ :  

«Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας. Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΣτΕ. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας».

 «Είστε η πιο βλαβερή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης,   ενώ για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής ανέφερε  ότι δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Έκανε εκτενή αναφορά στην χρηματοδότηση της  κομματικής εφημερίδας  Αυγή και την off shore που μετέχει στην μετοχική της σύνθεση.     

Ο κ.  Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει μια ώρα αρχύτερα.

Δριμεία κριτική και για τον Ξυδάκη: Είπε αυτό που σκέφτεστε  

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο κ. Μητσοτάκης και με αφορμή και τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη για την  δραχμή. «Κάθε ανοησία που εκστομίζει κυβερνητικό στέλεχος έχει επίδραση στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:  «Αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση; Εκτός,  αν δεν είπε ανοησία. Ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια κάτι που σκέφτεστε, αν μας πιέσουν έχουμε κι άλλη διέξοδο. Ποιος συντάσσεται λοιπόν με τον Σόιμπλε, εμείς ή τα δικά σας στελέχη; Και πότε έρχεται αυτή η δήλωση; Σε μία ταραγμένη εποχή που διάφοροι θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top