Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια» και τον καλεί  «αν δεν μπορεί, να κάνει στην άκρη», εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής  Επιτροπής της ΝΔ.     

«Ο κ. Τσίπρας παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή του στην εξουσία, με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο. Στο τέλος, ασθμαίνοντας θα δεχθεί τα πάντα. Αλλά έχει ανάγκη από χρόνο για να πείσει τους οπαδούς του για την επόμενη κυβίστησή του. Εκτός αν έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σηκώνοντας το λάβαρο της αντίστασης και στήνοντας νέα τεχνητά διλήμματα. Αν δεν μπορεί, ας κάνει στην άκρη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.  

Όπως πρόσθεσε, για το κόμμα του «δεν φοβόμαστε το βάρος της ευθύνης. Όσο πιο γρήγορα φύγει ο Τσίπρας, τόσο πιο γρήγορα θα ανατείλει η ελπίδα για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα».

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Κανείς δεν ξέρει τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Από τη μία η κυβέρνηση δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και από την άλλη εκλιπαρεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Παράλληλα, κρύβει την αλήθεια ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις και ότι όσο καθυστερεί χάνουμε την αξιοπιστία μας και ανεβαίνουν οι απαιτήσεις τους».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της θέλησης των πολιτών και πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων.

 «Μέχρι πρόσφατα, οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, μέσα από την αμφισβήτηση των δανειστών κ.λπ. Όλα αυτά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και έβαλαν φόρους 9 δισ., έβαλαν πολύ περισσότερους φόρους από ό,τι ήταν απαραίτητο, αφού εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα. Ψέματα ανικανότητα, φόροι, αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαρκής, ανυπόφορη λιτότητα. Οι μεγάλες αλλαγές και οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις δυσφημίστηκαν. Δείτε τι γίνεται με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ο ελληνικός λαός απαιτεί, θέλει σήμερα μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, ικανή να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη, σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο ώριμος και υπεύθυνος», τόνισε.

 Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η κυβέρνηση σέρνεται, κάθε νέα καθυστέρηση συνεπάγεται επιβάρυνση για τους πολίτες» και συμπλήρωσε: «Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για να έχουμε πρόσβαση στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και κυρίως για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός τον Ιούνιο. Ζούμε επανάληψη του 2015. Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας τορπίλισε την πέμπτη αξιολόγηση, τώρα ως πρωθυπουργός τορπιλίζει τη δική του δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, δίνει μάχες με φανταστικούς ανεμόμυλους, θερίζει θύελλες που η ίδια θέρισε».  

 

Πηγή: Βίντεο ΕΡΤ
Tags: