Τζανακόπουλος: «Πανικόβλητη η ΝΔ για το πόρισμα» - Πρωτοφανής επίθεση σε Μητσοτάκη!

«Ναι» σε επέκταση του κόφτη αν συμφωνηθούν μεσοπρόθεσμα-πλεονάσματα

Με αναφορά στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και με σκληρή επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ενημέρωση των συντακτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδείχθηκε ότι υπάρχει το τρίγωνο της διαπλοκής, το οποίο χαρακτήρισε «υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας».

«Αποδείχθηκε η ύπαρξη και η δράση του τριγώνου της διαπλοκής, όπου οι τράπεζες δάνειζαν με “αέρα” τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ και στη συνέχεια τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές των δύο κομμάτων» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η μεταβίβαση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη είναι «η αφετηρία και όχι το τέλος της μάχης» και πρόσθεσε πως ήδη «έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα καθώς δεκάδες δάνεια καταγγέλθηκαν και άλλα ρυθμίζονται». 

Πρωτοφανής επίθεση σε Μητσοτάκη: Συμμετέχει σε υπόγειες συνδιαλλαγές

«Η αντιπολίτευση επιμένει να προκαλεί την κοινωνία και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τρίγωνο διαπλοκής, αντιδρώντας πανικόβλητη» είπε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος συνέχισε με πρωτοφανή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν θα μπορούσε, πάντως, να είναι διαφορετική η στάση της ΝΔ αφού και το κόμμα αλλά και ο αρχηγός του προσωπικά συμμετέχουν σε υπόγειες συνδιαλλαγές» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ποινικές ευθύνες: Όχι  μέχρι τώρα, αλλά... 

Όπως είπε,«ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα», αλλά πρόσθεσε: «Αν προκύψει σε προκαταρκτική εξέταση ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε τέλεση ποινικών αδικημάτων, η εισαγγελία θα μεταβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή».

«Κατέρρευσε το μέτωπο των δανειστών που υποστηρίζει ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε με αναφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος που ανακοίνωσε ο ESM.

Όπως είπε, κατέρρευσε το μέτωπο των δανειστών, με το οποίο -όπως είπε- συντάσσεται και ο κ. Μητσοτάκης, που υποστήριζε ότι η έκτακτη παροχή της κυβέρνησης στους συνταξιούχους θα ακύρωνε αυτό το μέτρο.

Τι είπε για αξιολόγηση

Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για να κλείσουν τα μέτωπα και να ολοκληρωθεί, ενώ μίλησε για επαφές «με όλα τα μέρη ώστε να καταγραφεί πρόοδος».

Για μία ακόμη φορά, επανέλαβε πως στόχος είναι η ολοκλήρωσή της το συντομότερο δυνατό και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Ναι» σε επέκταση του κόφτη αν συμφωνηθούν μεσοπρόθεσμα-πλεονάσματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια, υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει νέα μέτρα».

Όπως εξήγησε, «συζητάμε μόνο την επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή για ένα ακόμη έτος μόνο αν συμφωνήσουμε στα υπόλοιπα».

«Είμαστε διατεθειμένοι εφόσον υπάρξει συμφωνία στο θέμα των μεσοπρόθεσμων και των πλεονασμάτων να συζητήσουμε ένα πλαίσιο αυξημένων εγγυήσεων ως το 2018. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι δεν θα χρειαστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μηχανισμού. Για πρώτη φορά το πρόγραμμα βγαίνει» τόνισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top