Βίτσας: «Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα- Δεν μπαίνουν στο τραπέζι»

H Ελλάδα βρίσκεται «σε πλήρη συντονισμό δράσεων με την Κύπρο»

«Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα, δεν μπαίνουν στο τραπέζι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας πως αυτά «κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες» και πως «δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις έξωθεν στον τρόπο που ασκούμε την εσωτερική μας κυριαρχία».

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πλήρη συντονισμό δράσεων» με τον Κύπριο πρόεδρο και την κυπριακή κυβέρνηση.

Για τη β΄ αξιολόγηση είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα και να μην υπάρχουν επιπλέον μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα τρία ανοιχτά ζητήματα (τα ενεργειακά, τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά) θα μπορούσαν να είχαν κλείσει και απέδωσε τις καθυστερήσεις στις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους θεσμούς της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Εκτίμησε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση δεν κλείνει λόγω διαφορετικών θέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει, εάν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα.

Υποστήριξε πως «δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υπεραρκετά».

Σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη Σόιμπλε (στην οποία αναφερόταν ένα πιθανό 4ο μνημόνιο) . Άποψη μου είναι ότι ο Σόιμπλε λέει δύο πράγματα. Πρώτον ότι πια η Ευρώπη έχει μηχανισμό και δεύτερον, -στο οποίο δεν συμφωνώ- ότι στο βαθμό που θα αποφασίσει το ΔΝΤ να φύγει ή να αλλάξει θέση πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του 3ου προγράμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top