«Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου

ΝΔ: Εχθρός της ελεύθερης ενημέρωσης η κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ: Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

«Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, Ένωσης Κεντρώων και ΔΗΜΑΡ από την μία πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, για τις συλλήψεις των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, ύστερα από μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

ΝΔ:  Εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης

«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μία κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης. Η ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, επικρίνοντας την  κυβέρνηση.  

ΠΑΣΟΚ: Η σύλληψη αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει για τη σύλληψη των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ότι «αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης».

«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία», αναφέρει η ανακοίνωση.

To Ποτάμι: Υποτίθεται ζούμε στην Ελλάδα, όχι στην Τουρκία

«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία» αναφέρει  το Ποτάμι.      

Ένωση Κεντρώων: Δεν είναι καλό η δικαιοσύνη να χρησιμοποιείται για τη σύλληψη δημοσιογράφων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης  δήλωσε επίσης για το ζήτημα : «Νομίζω ότι η δικαιοσύνη όταν χρησιμοποιείται για τη σύλληψη δημοσιογράφων δεν είναι καλό πράγμα. Βέβαια και οι δημοσιογράφοι πολλές φορές κάνουν δημοσιεύματα υπερβολικά που θίγουν υπολήψεις αλλά εν γένει ο πολιτικός – ο κάθε πολιτικός – πρέπει με την παρουσία του και τις ενέργειές του να περιφρουρεί τον εαυτό του και όχι αυτό να το αναθέτει στους δικαστές.

Εμένα προσωπικά με έχουν θίξει πολλές φορές πάρα πολλοί δημοσιογράφοι και πολλά έντυπα, αλλά δεν κατέφυγα ποτέ στη Δικαιοσύνη. Άφησα να καταλάβουν μόνοι τους οι δημοσιογράφοι το λάθος τους και να καταλάβει και η κοινωνία ότι βάλλομαι».

ΔΗΜΑΡ: Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ορντινάτσες, ούτε διαφημιστές της εκάστοτε κυβέρνησης

«Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ορντινάτσες, ούτε διαφημιστές της εκάστοτε κυβέρνησης, πρέπει να ελέγχουν την εξουσία και τα πεπραγμένα της. Αντίθετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θεωρεί ότι πρέπει να ακούει μόνο επαίνους. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση της δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Φαίνεται ότι υλοποιείται η πρόσφατη «προτροπή» του πρωθυπουργού προς τους διαδηλωτές «ότι καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΗΜΑΡ.

Η απάντηση της κυβέρνησης: Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια τα κόμματα που ταυτίστηκαν με την χειραγώγηση των ΜΜΕ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση «σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ».  

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων» ισχυρίζεται  ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Καμμένος: Με ανήλικα δεν υπάρχουν ανοχές

O ίδιος ο κ. Καμμένος υποστήριξε σε διαδοχικά tweet:       

«Κρύβεται ο Κουρτάκης τώρα ενώ επί δύο ημέρες επιτίθεται σε εμένα μέσω του ανήλικου παιδιού μου για να αποσύρω τις κατηγορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ» και  «ενώ ο δειλός Κουρτάκης συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία αναρτά οτι προσέρχεται οικειοθελώς. ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ».  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top