Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Παραπολιτικά Παναγιώτης Τζένος μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης δήλωσε ότι παραδόθηκε αυτοβούλως στις αρχές.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στην εφημερίδα Παραπολιτικά και πέρασαν χειροπέδες στον αρχισυντάκτη Παναγιώτη Τζένο.

Τη σύλληψη πυροδότησε μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης.

Η μήνυση κατατέθηκε «με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από το ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά" για να αποσύρει κατηγορίες για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης, μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι καταζητούμενος δήλωσε ότι θα παραδοθεί στις αρχές.

Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο με ανάρτηση του στο Twitter υποστηρίζει ότι συνελήφθη:

«Ενώ ο δειλός Κουρτάκης συνελήφθη κρυμμένος σε διπλανή πολυκατοικία αναρτά ότι προσέρχεται οικειοθελώς. Με ανήλικα δεν υπάρχουν ανοχές».

ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι συλλήψεις στελεχών εφημερίδων παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα και μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος

 

Tags: