Ο Βranson δείχνει νέες φώτο από το διαλυμένο νησί μετά τον τυφώνα Ίρμα και προειδοποιεί – «Σώστε τον πλανήτη πριν να είναι αργά»

Εικόνες καταστροφής στο μέρος όπου ο Obama είχε περάσει ειδυλλιακές στιγμές μετά το τέλος της θητείας του

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το ιδιωτικό του νησί «Necker» στην Καραϊβική το οποίο «διαλύθηκε» από τον τυφώνα Ίρμα, έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο πολυεκατομμυριούχος Richard Branson.

Ο «βασιλιάς» της Virgin και προσωπικός φίλος του Barack Obama, είχε επιλέξει να μην εγκαταλείψει το νησί του όταν «χτύπησε» ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων ετών στον Ατλαντικό.

Έτσι μαζί με μέλη του προσωπικού του, κλείστηκαν στα καταφύγια και περίμεναν έως ότου περάσει το καταστροφικό μένος της Ίρμα.

Ωστόσο όταν βγήκε έξω από τα καταφύγια, ανακάλυψε ιδίοις όμμασι την απόλυτη καταστροφή που προκλήθηκε.

Μέσω των σελίδων του στο Instagram και στο Twitter, ο Βranson έδειξε στους εκατομμύρια followers του το διαλυμένο νησί.

Πεσμένα δέντρα, κτίρια που τα έχει «γδύσει» ο αέρας, κατεστραμμένα έπιπλα και δρόμοι είναι μερικά μόνο από τα ερείπια που άφησε πίσω της ο κατηγορίας 5 τυφώνας.

Εκτός από το ιδιωτικό του νησί, ο πολυεκατομμυριούχος έδειξε και την διάλυση που υπέστησαν κι άλλα νησιά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Όπως είπε, τα θέρετρα της περιοχής είναι λες και ξεριζώθηκαν:

«Καράβια και βάρκες βγήκαν στη στεριά, τα σπίτια και οι εκκλησίες έχασαν τις στέγες τους».

Να σημειώσουμε, ότι ο Branson από την ημέρα  που χτύπησε ο τυφώνας, έχει μείνει εκεί για να βοηθήσει μέσω του ιδιωτικού γιοτ του, να μεταφερθούν προμήθειες στα χειρότερα χτυπημένα νησιά από τον τυφώνα.

Παράλληλα, κάλεσε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας να στείλουν βοήθεια:

«Πρέπει να κάνουν ο,τι μπορούν για να βοηθήσουν τον κόσμο που έχασε τα σπίτια του», τονίζοντας πως για το μέγεθος του τυφώνα, οφείλεται πολύ η κλιματική αλλαγή που έχει προκληθεί από ανθρώπινο χέρι:

«Η κλιματική αλλαγή έχει προκληθεί από ανθρώπινο χέρι προκαλώντας ζημιά χωρίς προηγούμενο. Όλος ο κόσμος πρέπει να βάλει στην κορυφή την κλιματική αλλαγή πριν να είναι αργά τόσο γι΄αυτή τη γενιά όσο και για τις επόμενες».

Να σημειώσουμε, πως στο νησί Necker του Branson, έχουν γίνει επενδύσεις αξίας 10 εκατ. δολαρίων σε κατασκευαστικά έργα, ενώ ο ίδιος μετέτρεψε αυτόν τον επίγειο «παράδεισο» και βιότοπο σπάνιων ειδών σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο για λίγους.

Ένας απ΄αυτούς τους «λίγους» και ο Barack Obama, ο οποίος μετά το τέλος της προεδρικής του θητείας στον Λευκό Οίκο, είχε πάρει την Michelle και είχαν περάσει ειδυλλιακές στιγμές στο νησί του Branson, παρέα με τον πολυεκατομμυριούχο κολλητό του.

Εκτός από τον Obama, στο θέρετρο του Branson έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί η Keit Moss, ο Robert De Niro, η Oprah, η πριγκίπισσα Diana, αλλά και ο αείμνηστος Nelson Mandela.

ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΙΡΜΑ /ΦΩΤΟ: ΑSSOCIATED PRESS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top