Κατέρρευσε κτήριο στην Ινδία - 2 νεκροί

Πιστεύεται ότι στα ερείπια είναι εγκλωβισμένοι 40 άνθρωποι

Πάνω από 30 αγνοούμενοι αναμένεται να εντοπιστούν κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε στη Βομβάη, μετά από 2 μέρες που «άνοιξαν οι ουρανοί».

Ήδη έχει εντοπιστεί ένας νεκρός, ενώ ένας από τους τραυματίες εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Ζωντανοί, προς το παρόν, έχουν ανασυρθεί 8 άνθρωποι, με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται αδιάκοπα.

Το κτήριο που κατέρρευσε είναι 5όροφο και βρίσκεται στη συνοικία Ντόνγκρι, μια περιοχή με πολλά κτήρια και στενούς δρόμους. Η ηλικία των κτηρίων, μάλιστα, αγγίζουν τα 100 χρόνια!

Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας (NDRF) ανακοίνωσε ότι «40 άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένοι και μια 43μελής ομάδα διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωσή τους».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, η καταρρακτώδης βροχή ευθύνεται για την τραγωδία αυτή. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν συστηματικά τόσο την Ινδία, όσο και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ, προκαλώντας, μέχρι σήμερα, τον θάνατο πάνω από 1.200 ανθρώπων. Τα κακοσυντηρημένα κτήρια, λοιπόν, ειδικά την περίοδο των μουσώνων, δεν αντέχουν και καταρρέουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top