Ο τυφώνας Χάρβει "σβήνει" το Τέξας - Άνθρωποι ετοιμάζονται για τον θάνατο - Εικόνες Αποκάλυψης

O Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την αμερικανική πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής - Πρώτη ανάρτηση: 26-08-2017 18:50

Στο έλεος του τυφώνα Χάρβεϊ βρίσκεται εδώ και ώρες το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήδη, ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την αμερικανική πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

 

 

 

O Xάρβεϊ κινείται με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων, παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του από την πόλη Κόρπους Κρίστι των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεχίζει την καταστροφική πορεία του στο Γκάλβεστον. Εκτιμάται ότι είναι ο καταστροφικότερος τυφώνας της τελευταίας δεκαετίας.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους ταξιδεύουν ή κυκλοφορούν στο δρόμο των περιοχών που πλήττονται από την θεομηνία.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ 

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των ακτών της αμερικανικής πολιτείας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους για να προφυλαχθούν από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα. Τα σούπερ μάρκετ άδειασαν, αφού χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Οι καταστροφές είναι ήδη μεγάλες. Έχουν καταστραφεί σπίτια, έχουν καταρρεύσει οροφές κτιρίων, φανάρια έπεσαν στους δρόμους. ενώ μεγάλα προβλήματα στις γραμμές ηλεκτροδότησης άφησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο σκοτάδι χωρίς ρεύμα.

Ματαιώθηκαν επίσης τα μαθήματα σε δεκάδες σχολεία κατά μήκος των ακτών του Τέξας, σε μια περιοχή από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Γκάλβεστον, όπου ζουν 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο τυφώνας «Χάρβεϊ» επηρέασε αρνητικά και την πετρελαιοπαραγωγική δραστηριότητα των ΗΠΑ, η οποία έχει ανασταλεί λόγω του κινδύνου καταστροφών στις θαλάσσιες πλατφόρμες του Τέξας.

 

 

"ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ"

Η πόλη Ρόκπορτ επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο δήμαρχός της κάλεσε όποιον επιλέξει να μείνει στο σπίτι του να γράψει το όνομά του και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης του στο χέρι του, ώστε να μπορέσει να ταυτοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού.

Μετά από αίτημα του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε έγγραφο με το Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, Μετά από αυτή την εξέλιξη μπορούν να εκταμιευτούν ομοσπονδιακά κονδύλια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου καιρικού φαινομένου.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο Καμπ Ντέιβιντ για να περάσει το Σαββατοκύριακο αλλά στη συνέχεια, στις αρχές της εβδομάδας, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Τέξας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Γκρεγκ Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας, τόνισε ότι ο Χάρβεϊ είναι «ένας πολύ σύνθετος και επικίνδυνος»τυφώνας, προειδοποιώντας ότι η άφιξή του μπορεί να προκαλέσει «μεγάλη καταστροφή». «Το κατεπείγον μήνυμά μου στους συμπατριώτες Τεξανούς είναι, αν ζείτε σε περιοχή όπου έχει διαταχθεί εκκένωση πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτή τη συμβουλή και να φύγετε μακριά όσο ακόμη μπορείτε» είπε ο κυβερνήτης ,καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

Η ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα βίντεο με τον τυφώνα, όπως εκείνος φαινόταν από τον διεθνή διαστημικό σταθμό πριν χτυπήσει το Τέξας, ενώ υπήρξαν και άνθρωποι που είδαν την έλευση του τυφώνα ως μια καλή ευκαιρία να κάνουν σερφ στα τεράστια κύματα.

ΦΩΤΟ TWITTER- CNN -INSTAGRAM -BINTEO AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top