Αυστραλία: Συνελήφθησαν 4 άτομα που φέρονται να σχεδίαζαν να ανατινάξουν αεροπλάνο- Ασταμάτητες έρευνες

Σε συναγερμό η αντιτρομοκρατική

Σχέδιο κατάρριψης αεροσκάφους ετοίμαζαν τρομοκράτες στην Αυστραλία. Έγιναν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε γειτονιές του Σίδνεϋ και συνελήφθησαν 4 άτομα, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Ο ξυπόλητος άνδρας που θα δείτε στο βίντεο είναι καλυμμένος με λευκό σεντόνι κι έχει μόλις συλληφθεί από τους βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Η αντιτρομοκρατική, αλλά και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, έκλεισαν τους δρόμους κι έκαναν εφόδους σε γειτονιές και σπίτια, καθώς είχαν την πληροφορία ότι τρομοκράτες ετοιμάζονταν να ανατινάξουν αεροσκάφος, με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, δήλωσε ότι «χθες τη νύχτα, έγινε μια πολύ μεγάλη κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να αποτρέψει τρομοκρατικό σχέδιο να ρίξει ένα αεροσκάφος. Η επιχείρηση συνεχίζεται»

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ οι αρχές ανακάλυψαν και υλικό για την κατασκευή βομβών. Πληροφορίες λένε πως στόχος ήταν μια πτήση εσωτερικού.

Ο επίτροπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, Άντριου Κόλβιν, είπε ότι μάλλον «πρόκειται για τρομοκρατία, με ισλαμιστικές επιρροές... Το τι ακριβώς κρύβεται από πίσω, είναι κάτι που θα χρειαστεί να το ερευνήσουμε πλήρως».

Μια γυναίκα, της οποίας συνελήφθη ο σύζυγος και ο γιος, αρνείται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με εξτρεμισμό. Στα αεροδρόμια γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις πτήσεις, ενώ έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top