Το δικαστήριο απαγόρεψε στον νεαρό Τσάρλι να πάει στις ΗΠΑ και να θεραπευτεί- Οι γονείς του τον αφήνουν να πεθάνει

Παράτησαν τον δικαστικό αγώνα, καθώς η κατάστασή του είναι πια μη αναστρέψιμη

Σήμερα, Δευτέρα, οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκραντ παράτησαν τον δικαστικό αγώνα που θα επέτρεπε στο παιδί τους, που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, να λάβει περαιτέρω θεραπεία. Θα συζητήσουν με τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου νοσηλεύεται, το πώς θα πρέπει να το αφήσουν να πεθάνει.

Όπως είπε η μητέρα του, Κόνι Γέιτς, ο Τσάρλι θα μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή εάν του είχε παρασχεθεί νωρίτερα η θεραπεία που θα τον βοηθούσε. Στο πλευρό της Κόνι στάθηκαν στο παρελθόν με δηλώσεις του τόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και ο πάπας Φραγκίσκος. «Αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ποτέ» είπε η απεγνωσμένη μητέρα στο δικαστήριο του Λονδίνου. «Αποφασίσαμε ότι δεν είναι πλέον προς το συμφέρον του να συνεχίσει την θεραπεία. Αποφασίσαμε να αφήσουμε τον γιο μας να φύγει... Ο Τσάρλι είχε μια πραγματική ευκαιρία να γίνει καλύτερα. Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε συμβεί εάν είχε λάβει την θεραπεία».

O Τσάρλι έχει μια σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη. Οι γονείς του επεδίωξαν να τον στείλουν στις ΗΠΑ, ώστε να καταφέρει να υποβληθεί σε μια πειραματική θεραπεία, τα βρετανικά δικαστήρια, όμως, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν το επέτρεψαν, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα παρέτεινε την ταλαιπωρία του, χωρίς να υπάρχει πραγματική προοπτική να βοηθηθεί το παιδί.

Μιλώντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος Γκραντ Άρμστρονγκ εξήγησε ότι οι γονείς εγκαταλείπουν το νομικό αγώνα προκειμένου ο Τσάρλι να λάβει θεραπεία διότι οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το παιδί είχε πλέον μη αναστρέψιμες βλάβες. «Για τον Τσάρλι, είναι πλέον πολύ αργά, ο χρόνος τελείωσε. Έχουν καταγραφεί μη αναστρέψιμες βλάβες στους μύες και η θεραπεία δεν μπορεί πλέον να στεφθεί με επιτυχία» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Τσάρλι περίμενε υπομονετικά για θεραπεία. Εξαιτίας της καθυστέρησης, αυτό το παράθυρο ευκαιρίας χάθηκε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top