ΔΙΠΛΗ ΕΚΡΗΞΗ στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης- Τουλάχιστον 10 νεκροί!

Για 9 νεκρούς κάνει λόγο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ρωσίας - Πρώτη Ανάρτηση 03-04-2017 15:09

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο κεντρικούς σταθμούς του μετρό στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στην πλατεία "Σενάγια Πλοσάντ" και στο "Τεχνολογικό Ινστιτούτο". Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης άφησε μια βαλίτσα με τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαγόνι του μετρό. 

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ρωσίας, οι νεκροί είναι 9 και οι τραυματίες πάνω από 50, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά!

Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 10. 

Ο σταθμός γέμισε με καπνό, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες και η Άμεση Δράση στο σημείο. Σύμφωνα με το Sputnik, η πυροσβεστική ερευνά τις αιτίες της έκρηξης και την πηγή του καπνού. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν μέσα καρφιά, γεγονός που φανερώνει ότι οι δράστες ήθελαν πολλούς νεκρούς. Βρέθηκε, ακόμα, ένας τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν πρόλαβε να ενεργοποιηθεί. Σύμφωνα με το Russia Today, τουλάχιστον ο ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς περιείχε 200-300 γραμμάρια ΤΝΤ.

 

 

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης εκκενώθηκαν επιτυχώς κι έχουν κλείσει. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, γιατί μιλούσε σε μια εκδήλωση το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να είναι σαφές αν βρισκόταν στην πόλη, κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Έδωσε, όμως, το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι "οι αρχές θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξουν τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν".  Τόνισε, επιπλέον, ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό της τρομοκρατίας. 

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπγιάνιν, διέταξε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Μόσχας, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, ενώ το hashtag #prayforstpetersburg είναι το πρώτο σε χρήστες στο twitter. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top