Το χιούμορ του Μαδούρο: "Με τη δίαιτα οι πολίτες είναι πιο υγιείς και σεξουαλικά ενεργοί"

Σε συνθήκες ακραίας πείνας η Βενεζουέλα

Το χιούμορ του Μαδούρο: "Με τη δίαιτα οι πολίτες είναι πι

Τρία Πανεπιστήμια της Βενεζουέλας διεξήγαγαν έρευνα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το 83% των πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

Το συγκλονιστικό κομμάτι της έρευνας, όμως, είναι αυτό που θέλει το 75% των πολιτών να δηλώνουν ότι έχασαν τουλάχιστον 8,5 κιλά μέσα στο 2016, ενώ το 93% τόνισε ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει τρία γεύματα στην ημέρα. Το 78% δήλωσε ότι τρώει πρωινό, όμως μόλις το 32% τρώει δυο γεύματα την ημέρα.

Η κυβέρνηση στη Βενεζουέλα μοιράζει στους πολίτες κουπόνια, ακόμα και για βασικά αγαθά, με τις ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ να είναι τεράστιες και, μάλιστα, σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως αλεύρι, λάδι και βούτυρο.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, έχει οδηγήσει σε απελπισία τους κατοίκους της Βενεζουέλας, με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη να δείχνει ότι το 15% των πολιτών ζει από τα σκουπίδια, ότι πάνω από τους μισούς πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κι ότι αναγκάζονται να λείψουν από τη δουλειά τους, προκειμένου να βρουν φαγητό.

Ο Μαδούρο, από τη μεριά του, πέρα βρέχει. Θέλοντας να αντιμετωπίσει την επιδημία πείνας, έλαβε μια σειρά μέτρων που μόνο χειροτέρεψαν την κατάσταση, αναθέτοντας στον στρατό να λάβει υπό τον έλεγχό του τα διατροφικά αποθέματα της χώρας. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι στρατιώτες ζητούσαν να δωροδοκηθούν, ώστε να στείλουν τρόφιμα σε διάφορα σημεία της χώρας. Αν δεν συνέβαινε αυτό, το φαγητό έμενε αποθηκευμένο σε κάποιο πλοίο, ώστε να σαπίσει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαδούρο αστειεύτηκε στο παρελθόν αναφερόμενος στη «δίαιτα Μαδούρο» που κάνει τους πολίτες πιο υγιείς και σεξουαλικά ενεργούς. Επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης, μάλιστα, δήλωσε τον Σεπτέμβρη –ήμαρτον!- ότι η «δίαιτα του Μαδούρο σε ανεβάζει -δεν χρειάζεσαι Viagra».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top