Ντόναλντ Τραμπ: «Θα μεταβιβάσω την εξουσία από την Ουάσινγκτον στον λαό-Θα τα αλλάξω ΟΛΑ!»

Η ομιλία του ήταν προσανατολισμένη στο όραμά του για τον απλό Αμερικανό πολίτη

Τραμπ: Θα τα αλλάξω ΟΛΑ!

Ορκίστηκε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ ως 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από οκτώ χρόνια, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βρέθηκε στον Λευκό Οίκο. Η πρώτη του ομιλία προς το αμερικανικό έθνος κράτησε είκοσι λεπτά, ήταν προσωπική και διανθισμένη με φιλοσοφικές σκέψεις.

Με το αριστερό του χέρι στη Βίβλο που είχε ορκιστεί ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ως 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρησιμοποίησε όμως και μία δεύτερη Βίβλο. Αυτή που του δώρισε η μητέρα του το 1955.

Η ομιλία του ήταν προσανατολισμένη στο όραμά του για τον απλό Αμερικανό πολίτη. Όπως είπε ο εκπρόσωπός του, "είναι μια εθνική προσπάθεια να σώσουμε την χώρα μας! Θα είναι δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές!"

"Δεν δίνει εξουσία ο ένας Πρόεδρος στον άλλο. Μεταβιβάζουμε την εξουσία από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον σε όλους εσάς!", τόνισε ο Τραμπ στην ομιλία.

"Η αλλαγή ξεκινάει εδώ και τώρα! Η στιγμή ανήκει σε εσάς, όσους είστε εδώ και σε όσους μας βλέπετε στην τηλεόραση, σε όλη την Αμερική. Η κυβέρνησή μας καθοδηγείται από εσάς τους ανθρώπους. Οι ξεχασμένοι της χώρας δεν θα είναι πια ξεχασμένοι, αλλά μέρος μιας μεγάλης παγκόσμιας αλλαγής. 

Κρατάμε στα χέρια μας ενα ένδοξο μέλλον. Υπερασπηστήκαμε άλλα έθνη κι οχι το δικό μας! Κάναμε άλλες χώρες πλούσιες, όταν ο πλούτος της χώρας μας εξαφανιζόταν. Τώρα κοιτάμε μόνο προς το μέλλον. Είμαστε εδώ για να ακουστούμε σε καθε πόλη, σε κάθε πρωτεύουσα και σε κάθε πηγή δύναμης. ΠΡΩΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!

Κάθε απόφαση για το εμπόριο, τους φόρους, τη μετανάστευση, τις διεθνείς σχέσεις, όλες θα είναι για να προστατευτεί ο αμερικανός πολίτης. Θα παλέψω με κάθε μου ανάσα για εσάς και δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ! Η Αμερική θα αρχίσει να ξανακερδίζει, να κερδιζει όπως ποτέ ξανά! Θα έχουμε πάλι σύνορα, δουλειά, πλούτο και όνειρα! Χτίζουμε την χώρα μας από την αρχή με αμερικανικά εργατικά χέρια. Θα είμαστε φίλοι, φυσικά, με τα άλλα έθνη αλλά με το δικό μας συμφέρον μπροστά! Η ζωή μας δεν θα εξαρτάται από άλλους, αλλά θα είναι παράδειγμα για όλους. Θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο ενάντια στον μουσουλμανικό και την τρομοκρατία! 

Όταν η Αμερική είναι ενωμένη, ειναι ασταμάτητη. Μας προστατεύει ο στρατός μας και, κυρίως, θα μας προστατεύει ο Θεός. Πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ και να ονειρευόμαστε ακόμα παραπάνω!

Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς που όλο παραπονιούνται και δεν κάνουν τίποτα. Τώρα έρχεται η ώρα της δράσης! Μην αφήσετε κανένα να σας πει οτι δεν γίνεται. Η χώρα μας θα θριαμβεύσει κ θα αναπτυχθεί ξανά!

Είτε είμαστε άσπροι, καφέ ή μαύροι, έχουμε το ίδιο κόκκινο αίμα του πατριωτισμού, την ιδια λαμπερή ελευθερία και χαιρετάμε την ίδια ένδοξη σημαία. Αμερικάνοι, ακούστε αυτό: ΠΟΤΕ δεν θα σας αγνοήσουν ξανα! Η Αμερική θα ξαναγίνει ασφαλής, περήφανη, πλούσια, λαμπερή και μεγάλη! Ο Θεός να σας ευλογεί και να ευλογεί και την Αμερική!"

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top