Γιατί πονάει τόσο ο χωρισμός από μια σύντομη σχέση;

Δεν έχει σημασία η διάρκεια μιας σχέσης, αλλά το συναίσθημα

Ζευγάρι

Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, ειδικά όταν «χάνει» έναν άνθρωπο που έχει περάσει όμορφα, έχει αισθανθεί δυνατά συναισθήματα και έχει μοιραστεί όμορφες στιγμές και χρόνο.

Γιατί, όμως, είναι δύσκολοι και οι χωρισμοί μικρής διάρκειας σχέσεων; Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; 

Είναι γεγονός  ότι με τις μίνι σχέσεις νιώθεις μια αίσθηση απώλειας για το τι θα μπορούσε να ήταν. Και στη φαντασία θα μπορούσε να ήταν καταπληκτικό.

Αυτές οι μικρές σχέσεις κυμαίνονται από λίγες ημέρες έως λίγους μήνες. Σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες σχέσεις, οι λόγοι για τους οποίους λήγουν βραχυπρόθεσμα  τείνουν να είναι λιγότερο σαφείς και πιο μη ικανοποιητικοί, ειδικά αν πίστευες ότι «θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο καλοί μαζί!» Take a pick: Δεν είχαμε αρκετή έλξη. Δεν υπήρχε αρκετή χημεία. Λάθος timing. Μια τρομακτική κόκκινη σημαία που εμφανίστηκε μετά την έβδομη προσπάθεια συντονισμού.

Να γιατί είναι δύσκολο να ξεπεράσεις μια σχέση, ειδικά όταν είναι σύντομη:

-    Σημασία έχει ο χρόνος και όχι η διάρκεια. Μπορεί να πέρασες με κάποιον ορισμένους μήνες, όμως ο χρόνος αυτός που «ξόδεψες» υπήρξε. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, λοιπόν, μπορεί να έζησες πράγματα που ποτέ κανείς δεν σου είχε προσφέρει πριν, ή να γνώρισες νέες εμπειρίες που σε έχουν «στιγματίσει» κατά κάποιο τρόπο. Ή πολύ απλά μπορεί να πέρασες τους πέντε πιο όμορφα γεμάτους μήνες και τώρα τελείωσε απότομα.

-    Ναι, η φάση-timing παίζουν ρόλο. Αν η σύντομη αυτή σχέση ήρθε σε μια στιγμή «αδυναμίας», ή σε μια στιγμή «δύναμης» είναι λογικό να έχεις επηρεαστεί πολύ, αφού στην πρώτη περίπτωση μάλλον πίστευες πως την έχεις πολύ ανάγκη (και έπεσες με τα μούτρα) και στην δεύτερη απλά είχες τακτοποιήσει τα πάντα γύρω σου και ήθελες μια σχέση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, σημασία έχει να δώσεις στον εαυτό σου όσο χρόνο χρειάζεται για το επόμενο βήμα.

-    Η δυνατή «χημεία». Και όχι δεν πρόκειται για κολακευτικά και παρηγορητικά σχόλια του τύπου «ναι, ταιριάζατε πολύ». Μιλώ για επιστημονικά αποδεδειγμένα φαινόμενα, όπου όταν ερωτεύεσαι στο οργανισμό σου η σεροτονίνη, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη κάνουν party! 

Επομένως, σύμφωνα με μια πρόχειρη διάγνωση έχεις υποστεί ένα μικρό σοκ, με την απότομη διακοπή της σύντομης σχέσης σου. Άσε τον χρόνο να γιατρέψει τις πληγές σου. 

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top