H μαγειρική σόδα είναι όπλο ομορφιάς!

Μαγειρική σόδα για την καταπολέμηση της ακμής

Είσαι έτοιμη να μοιραστούμε μαζί σου το μυστικό για μερικές υπέροχες συνταγές που μπορείς να προετοιμάσεις χρησιμοποιώντας την  μαγειρική σόδα και μερικά άλλα προϊόντα που έχεις ήδη στο σπίτι σου;

Η υφή και οι ιδιότητες της μαγειρικής σόδας την κάνουν ένα φανταστικό προϊόν για το συνδυασμό με μια ποικιλία από διαφορετικά συστατικά. Έτσι, μπορεί να συμπεριληφθεί σε διάφορες συνταγές ομορφιάς για να μας βοηθήσει να φροντίσουμε το δέρμα μας.

Η μαγειρική σόδα έχει κάποιες εκπληκτικές ιδιότητες, μία από τις οποίες είναι η ικανότητα απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να πετύχετε ένα απαλό και λείο αποτέλεσμα, με το δέρμα να είναι εντελώς απαλλαγμένο από ακαθαρσίες. Επιπλέον, προσφέρει υπέροχη ενυδάτωση στο δέρμα.

Shopping Star: Συμβουλές για να είστε sexy με black&white

Μαγειρική σόδα ως scrub

Ανακάτεψε το καθαριστικό προσώπου ή την ενυδατική σου με 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου, ειδικά στις πιο ξηρές περιοχές γύρω από τη μύτη, το πηγούνι και το μέτωπο, για 30 δευτερόλεπτα. Αν αισθανθείς πως σε ‘τραβάει’ το πρόσωπό σου πριν τα 30″, αφαίρεσε με χλιαρό νερό. Επανέλαβε μία φορά την εβδομάδα αυτό το αποτελεσματικό scrub.

Θέλετε να είστε sexy με Black&White; Η Βίκυ προτείνει…

Μαγειρική σόδα για την καταπολέμηση της ακμής

Οι συνταγές που περιλαμβάνουν τον συνδυασμό της σόδας και της αλόης βέρα προσφέρουν μια φανταστική περιποίηση προσώπου. Όχι μόνο καθαρίζει, αλλά καταπολεμά και αποτρέπει την εμφάνιση ενοχλητικής ακμής στο πρόσωπό σας.

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (10 g)
3 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα (45 g)

Σε ένα δοχείο, αναμείξτε καλά τα δύο συστατικά και εφαρμόστε απευθείας στις περιοχές που έχουν προσβληθεί περισσότερο με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μαγειρική σόδα για λάμψη

Οι συνταγές που επωφελούνται από τη σόδα και το μέλι δρουν ως ένα εξαιρετικό φυσικό στυπτικό που λειτουργεί επίσης ως παράγοντας λάμψης.

Θα χρειαστείς: Μια κουταλιά της σούπας μέλι (25 g), μαγειρική σόδα (10 g), νερό (10 ml)

Σε ένα φλιτζάνι, ανακατέψτε καλά τα συστατικά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Εφαρμόστε αυτό το παρασκεύασμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα μελιού.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top