Χριστουγεννιάτικες προτάσεις διακόσμησης εμπνευσμένες από το δάσος

Γιορτινές ιδέες με φυσικά υλικά

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μεταμορφώνεται σε δάσος

Τα κλαδιά ελάτου και πεύκου, τα κουκουνάρια, τα βρύα και τα μούρα είναι αγαπημένα στοιχεία των φίλων της χειροτεχνίας το φθινόπωρο και το χειμώνα και μία βόλτα στο δάσος είναι αρκετή για να βρει κανείς ότι χρειάζεται. Οι ειδικοί του Stars for Europe παρουσιάζουν ιδέες για επιτραπέζιες συνθέσεις, χριστουγεννιάτικα στεφάνια και διακοσμητικά εσωτερικού χώρου, όπου το αλεξανδρινό και τα φυσικά υλικά πρωταγωνιστούν.

Αλεξανδρινά για τους λάτρεις του design


Το γιορτινό τραπέζι μεταμορφώνεται σε δάσος

Όταν οι φίλοι και οι συγγενείς μαζεύονται για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι είναι must. Με τα εντυπωσιακά φύλλα του, το αλεξανδρινό είναι η ιδανική επιλογή και σε συνδυασμό με βρύα, φύλλα πεύκου και άλλα φυσικά στοιχεία, το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.  

 
Μια γιορτή για τις αισθήσεις: αυτό η πλούσια και πολυτελής σύνθεση, όπου τα φυσικά υλικά κυριαρχούν σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κόκκινα μίνι αλεξανδρινά παντρεύονται με μίνι έλατα και παχύφυτα πάνω σε ένα παχύ στρώμα από βρύα, ενώ κλαδιά, μήλα, κουκουνάρια και χρυσά φύλλα προσθέτουν μικρές πινελιές και τα σκούρα κόκκινα κεριά δημιουργούν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Κάντε το σπίτι σας γιορτινό


Συμβουλή: Μπορείτε να βρείτε βρύα και κουκουνάρια σε ανθοπωλεια και φυτώρια. Τα φυσικά, επεξεργασμένα βρύα για διακοσμητικούς σκοπούς έχουν την ιδανική ποσότητα υγρασίας, οπότε είναι κατάλληλα να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα αδιάβροχο κάλυμμα.


 Ο συνδυασμός λευκών και πράσινων στοιχείων σε αυτό το γιορτινό τραπέζι θυμίζει χιονισμένο δάσος. Φυσικά υλικά όπως βρύα, κουκουνάρια, μίνι έλατα, τεχνητό χιόνι και ξύλινα μανιτάρια συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό που συμπληρώνουν ιδανικά τα κρεμ αλεξανδρινά, ενώ τα φωτάκια και τα λευκά ψηλά κεριά φτιάχνουν έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ένα κλαδί πεύκου πάνω από το τραπέζι, διακοσμημένο με κουκουνάρια, αναδύει ένα υπέροχο άρωμα και ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα του δάσους.

Μια υπέροχη λεπτομέρεια: σε κάθε σερβίτσιο, ένα κομμένο κρεμ αλεξανδρινό τοποθετημένο πάνω σε ένα μπουκέτο από πευκοβελόνες καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Τα μικρά σωληνάρια νερού λειτουργούν ως μίνι-βάζα για το αλεξανδρινό.

Συμβουλή DIY: Με ελάχιστη επιδεξιότητα μπορείτε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο. Θα χρειαστείτε τέσσερα κουκουνάρια ίσου μεγέθους, ψηλά κεριά, ένα μικρό σωληνάριο νερού, ένα κομμένο αλεξανδρινό και κορδέλα. Σημαντικό: Αμέσως αφότου κόψετε τις άκρες του αλεξανδρινού, βουτήξτε τις για λίγο σε ζεστό νερό (περίπου 60 βαθμών) και αμέσως μετά σε κρύο νερό. Έτσι, τα όμορφα φύλλα του αλεξανδρινού θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο.


Εντυπωσιακές, χριστουγεννιάτικες συνθέσεις: Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με φυσικά υλικά

Όπως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, έτσι και τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι ένα από τα διακοσμητικά highlights της εορταστικής περιόδου και το φως των κεριών ομορφαίνει ακόμα περισσότερο το σπίτι. Ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι φτιαγμένο από πρασινάδα, πολλά φυσικά αντικείμενα μπορούν λειτουργήσουν το ίδιο καλά, όπως μπορείτε να δείτε στις τρεις ιδέες που ακολουθούν.

Αυτό το καλόγουστο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις. Βρύα, έλατα και μίνι κρεμ αλεξανδρινά διακοσμούν  ένα ψάθινο στεφάνι που έχετε τυλίξει με βρύα. Το στεφάνι ισορροπεί πάνω σε σύρμα, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται πάνω από το τραπέζι και τα άκρα των αλεξανδρινών τυλίγονται με βρύα και στερεώνονται στη σύνθεση με λεπτό σύρμα.
 

Βρύα, κομμένα αλεξανδρινά, λιόπρινο και βαμμένα lagurus, μεταμορφώνουν ένα απλό στεφάνι από κλαδιά και λειχήνες σε μια εντυπωσιακή, φυσική χριστουγεννιάτικη σύνθεση που φωτίζει κάθε δωμάτιο με τις έντονες κόκκινες αποχρώσεις του.

Το σιτάρι δεν είναι το πιο σύνηθες υλικό για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στεφανιών. Σε αυτή τη φυσική σύνθεση για το τραπέζι, ένας κάκτος των Χριστουγέννων, αλεξανδρινά και κλαδιά πεύκου δημιουργούν μια πραγματικά υπέροχη σύνθεση. Για τη βάση αυτής της όμορφης σύνθεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρηχό μπολ επενδυμένο με εμποτισμένο αφρό ανθοκομικής, διακοσμημένο ολόγυρα με κουκουνάρια και χρυσά φύλλα.


Φυσική διακόσμηση εσωτερικών χώρων με αλεξανδρινό

Φυσικό deco-trend: αληθινά και τεχνητά κουκουνάρια σε ένα κρεβάτι από βρύα φέρνουν το δάσος στο σπίτι σας. Τα κρεμ αλεξανδρινά σε διάφορα μεγέθη, μερικά κάτω από γυάλινους θόλους, το τεχνητό χιόνι και ένα μικρό ελάφι φέρνουν τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα στον χώρο. Σε συνδυασμό με την ταπετσαρία στο φόντο, νιώθετε πραγματικά σαν να είστε σε δάσος.


Ένα στεφάνι κυπαρισσιού διακοσμημένο με μακριά κλαδιά πεύκου γίνεται ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, χάρη στο κομμένο αλεξανδρινό σε έντονο κόκκινο χρώμα. Τα μήλα ενισχύουν τους κόκκινους τόνους της σύνθεσης.


Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε αυτό το υπέροχο στεφάνι τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα αλεξανδρινό, έναν μεταλλικό δακτύλιο, άγρια φύλλα, κουκουνάρια, στριφτό σύρμα, σύρμα δεσίματος καλυμμένο με χαρτί και ένα τρυπάνι.


Οδηγίες:
Βήμα 1:
Με τη βοήθεια του τρυπανιού και του σύρματος, στερεώστε κλαδιά στον δακτύλιο περιστρέφοντας το σύρμα δεσίματος. Στη συνέχεια προσθέστε περισσότερα κλαδιά μέχρι το κάτω μισό του στεφανιού να είναι αρκετά φαρδύ ώστε να χωράει μια γλάστρα. Το πάνω μισό του στεφανιού μπορεί να είναι πιο στενό.
Βήμα 2: Στη συνέχεια, με σύρμα δεσίματος καλυμμένο με χαρτί, στερεώστε τα κουκουνάρια και κρεμάστε το στεφάνι στον τοίχο.
Βήμα 3: Τέλος, τοποθετήστε τη γλάστρα με το αλεξανδρινό στη σύνθεση. Έτοιμο!

 
Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το  www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Πηγή: Stars for Europe

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top