Tips για το πώς θα ανακουφίσετε την καμένη από τον ήλιο επιδερμίδα σας

Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες

Ηλιακά εγκαύματα

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Από την αρχή του καλοκαιριού ήσουν άκρως προσεκτική με το αντηλιακό σου, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, αλλά και να διαθέτει ικανοποιητικό δείκτη προστασίας για να προστατέψεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες.

Έτσι θα παραμείνει λαμπερή η επιδερμίδα σου και στις διακοπές!

Έως εδώ όλα καλά, όμως να μια άτυχη στιγμή, δηλαδή, μερικές ώρες παραπάνω κάτω από τον καυτό ήλιο, ήταν αρκετή ώστε να δημιουργηθεί το πρόβλημα και εσύ τώρα εκτός από κατακόκκινη, νιώθεις το δέρμα σου να σιγοψήνεται. Το κάψιμο του ήλιου είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε πολλούς το καλοκαίρι, γιατί εκτός από τον πόνο, να και το σημάδι, να και το ξεφλούδισμα. Σίγουρα καμία μας δεν θα ήθελε να δει στην επιδερμίδα της σημάδια πρόωρης γήρανσης, που αυτό είναι συνήθως το μελλοντικό αποτέλεσμα των καλοκαιρινών εγκαυμάτων.

Επειδή το έγκαυμα του ήλιου μπορεί να σε βρει οπουδήποτε και ειδικά στο νησί που κάνεις ανέμελες διακοπές, έχε στο νου σου μερικά χρήσιμα tips που θα καταπραΰνουν τον πόνο άμεσα και θα φροντίσουν να επουλώσουν την ταλαιπωρημένη σου επιδερμίδα.

Αυτό είναι το ιδανικό makeup look για τις γυναίκες με γκρίζα μαλλιά

Stay cool: Αρχικά, φρόντισε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Ένα ελαφρύ έγκαυμα από τον ήλιο, έχει συμβεί σε όλους μας στις διακοπές. Δε χρειάζεται να πανικοβληθείς που δεν έχεις ολόκληρο το φαρμακείο μαζί σου ή τον οικογενειακό σου γιατρό μαζί. Σίγουρα όπου και αν βρίσκεσαι μπορείς να βρεις και να ζητήσεις περαιτέρω ιατρικές συμβουλές, αν δεν σε ανακουφίσουν τα παρακάτω.

Παγάκια, τα σωτήρια: Γύρισες από την παραλία και είσαι κατακόκκινή; Εφάρμοσε πάγο στην περιοχή που υποφέρει ώστε να ανακουφίσεις τον πόνο και το τσούξιμο. Ένα δροσερό μπάνιο λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πρόσεχε, όμως, μην αφήσεις τον πάγο για πολύ ώρα πάνω στην επιδερμίδα σου, ώστε να αποφύγεις άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Η ώρα της ενυδάτωσης: Αν θέλεις να νιώσεις πραγματική δροσιά στην ταλαιπωρημένη περιοχή μείνε μακριά από body butters, λιπαρές κρέμες σώματος, βαζελίνη. Το ιδανικό after sun προϊόν, είτε έχεις καεί είτε όχι, είναι ένα τζελ πλούσιο σε αλόη βέρα ή χαμομήλι. Οι καταπραϋντικές τους ιδιότητες αναπλάθουν άμεσα τα κύτταρα, ανακουφίζοντας και ενυδατώνοντας σε βάθος το δέρμα.

Τέσσερα top χτενίσματα για να κάνεις το καλοκαίρι

Stay hydrated: Το δέρμα σου μετά από το κάψιμο του ήλιου έχει πει το νερό νεράκι. Γι' αυτό φρόντισε να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες νερού μετά την έκθεσή σου στον ήλιο, ώστε να αναπληρωθεί η υγρασία που έχει χαθεί. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγεις την αφυδάτωση και το «σταφίδιασμα» της επιδερμίδας σου.

Σημείωση: Ασφαλώς συνεχίζεις να χρησιμοποιείς κανονικά το αντηλιακό σου, ακόμη και αν έχεις γίνει κατακόκκινη. Αν, βέβαια, εκτός από το κοκκίνισμα, παρατηρείς έντονη φαγούρα ή φουσκάλες, τότε μάλλον τα πράγματα είναι λιγάκι πιο σοβαρά και χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top