MasterChef 2022: Δείτε τη συνταγή μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

Της καλεσμένης pastry chef, Εβίτας Παπαχαραλάμπους

Τρεις εξίσου δυνατοί μάγειρες, ο Γρηγόρης, ο Βασίλης και ο Χριστόφορος, θα βρεθούν στη Δοκιμασία Αποχώρησης, αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο αλλά και αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο, από την καλεσμένη pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους.

MasterChef 2022: Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Το πιάτο αντιγραφής θα είναι: Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι.

MasterChef 2022: Δείτε τη συνταγή μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

Για την μους

Υλικά:

· 560 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη

· 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

· 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

· Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.

· Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μόλις βράσει ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.

· Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

· Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Απλώνουμε τη μους στην παγωμένη λαμαρίνα και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δέσει.

· Μεταφέρουμε τη μους σε φαρδύ δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

MasterChef 2022: Το ξέσπασμα του Γρηγόρη για την ομάδα του που… μιλάει πολύ

Victoria Sponge

Υλικά:

· 405 γρ. βούτυρο

· 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

· 7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

· 360 γρ. αλεύρι 55%

· 1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ

· 0,5 κ.γ σόδα

· 1 κ.γ αλάτι

· Βανίλια από ένα λοβό

· 120 γρ. φιστίκι Αιγίνης σπασμένο στο γουδί (ψίχα ψημένο)

Εκτέλεση:

· Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.

· Προσθέτουμε λίγα - λίγα τ΄ αυγά και κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα.

· Προσθέτουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν.

· Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με άλλο ένα χαρτί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15΄.

· Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

· Κόβουμε 5 στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 14 εκ. και τοποθετούμε στο τσίλερ.

Ελβετική βουτυρόκρεμα

Υλικά:

· 400 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)

· 200 γρ. ασπράδι αυγού

· 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

· Αλάτι

· Βανίλια (χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο του λοβού που βάλαμε στο cake)

Εκτέλεση:

· Τοποθετούμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και τον λοβό της βανίλιας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.

· Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας το φτερό.

· Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ασπράδια με τη ζάχαρη με μία μαρίζ. Μόλις το μείγμα φτάσει 60οC ή έχει λιώσει η ζάχαρη το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα.

· Μόλις σφίξει η μαρέγκα (με δυσκολία αφαιρούμε το σύρμα) ρίχνουμε το 1/3 στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο βούτυρο ανακατεύοντας.

Βατόμουρα

Υλικά:

· 300 γρ. Βατόμουρα

· 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για 45΄ με 50΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Διακόσμηση

· 150 γρ. Λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:

· Λιώνουμε τα 2/3 της λευκής σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων, μόλις λιώσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

· Σχηματίζουμε με τη σοκολάτα δίσκους διαμέτρου 2-3εκ. σε 2 κόλλες ψησίματος.

· Περνάμε από πάνω με ένα πινέλο σιλικόνης και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν.

· Τοποθετούμε στο ψυγείο.

· Ψεκάζουμε τα μισά διακοσμητικά με το χρυσό σπρέι.

 

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top