Τρεις εξίσου δυνατοί μάγειρες, ο Γρηγόρης, ο Βασίλης και ο Χριστόφορος, θα βρεθούν στη Δοκιμασία Αποχώρησης, αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο αλλά και αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο, από την καλεσμένη pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους.
MasterChef 2022: Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση
Το πιάτο αντιγραφής θα είναι: Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι.
Για την μους
Υλικά:
· 560 γρ. λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη
· 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
· 300 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
· Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.
· Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μόλις βράσει ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
· Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
· Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Απλώνουμε τη μους στην παγωμένη λαμαρίνα και την ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να δέσει.
· Μεταφέρουμε τη μους σε φαρδύ δοχείο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
MasterChef 2022: Το ξέσπασμα του Γρηγόρη για την ομάδα του που… μιλάει πολύ
Victoria Sponge
Υλικά:
· 405 γρ. βούτυρο
· 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
· 360 γρ. αλεύρι 55%
· 1 ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
· 0,5 κ.γ σόδα
· 1 κ.γ αλάτι
· Βανίλια από ένα λοβό
· 120 γρ. φιστίκι Αιγίνης σπασμένο στο γουδί (ψίχα ψημένο)
Εκτέλεση:
· Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
· Προσθέτουμε λίγα - λίγα τ΄ αυγά και κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
· Προσθέτουμε το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν.
· Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με άλλο ένα χαρτί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15΄.
· Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
· Κόβουμε 5 στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 14 εκ. και τοποθετούμε στο τσίλερ.
Ελβετική βουτυρόκρεμα
Υλικά:
· 400 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
· 200 γρ. ασπράδι αυγού
· 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· Αλάτι
· Βανίλια (χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο του λοβού που βάλαμε στο cake)
Εκτέλεση:
· Τοποθετούμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και τον λοβό της βανίλιας σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
· Ρίχνουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το αφρατεύουμε χρησιμοποιώντας το φτερό.
· Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ασπράδια με τη ζάχαρη με μία μαρίζ. Μόλις το μείγμα φτάσει 60οC ή έχει λιώσει η ζάχαρη το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα.
· Μόλις σφίξει η μαρέγκα (με δυσκολία αφαιρούμε το σύρμα) ρίχνουμε το 1/3 στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο βούτυρο ανακατεύοντας.
Βατόμουρα
Υλικά:
· 300 γρ. Βατόμουρα
· 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για 45΄ με 50΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διακόσμηση
· 150 γρ. Λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση:
· Λιώνουμε τα 2/3 της λευκής σοκολάτας στον φούρνο μικροκυμάτων, μόλις λιώσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
· Σχηματίζουμε με τη σοκολάτα δίσκους διαμέτρου 2-3εκ. σε 2 κόλλες ψησίματος.
· Περνάμε από πάνω με ένα πινέλο σιλικόνης και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν.
· Τοποθετούμε στο ψυγείο.
· Ψεκάζουμε τα μισά διακοσμητικά με το χρυσό σπρέι.
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.