Τα παιδιά της Θράκης - Στα Άβδηρα της Ξάνθης με τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Οι πρώτες εικόνες και γεύσεις του σεφ από την ιδιαίτερη πατρίδα του

Τα παιδιά της Θράκης

Η Μπέττυ Μαγγίρα συνεχίζει το ταξίδι της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, μέσα από το podcast «Τα παιδιά της Θράκης» και σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενεί τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

•    Στα Άβδηρα, στην αυλή της θείας Μάρθας, ο γνωστός σεφ συγκινείται μέχρι δακρύων με τις αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία κι αυτοσαρκάζεται ότι: «Οι λιποαποθήκες του διαμορφώθηκαν τότε, με την πληθωρική μαγείρισσα θεία».

Βασίλης Καλλίδης: Μίλησε πρώτη φορά για την αποχώρησή του από το «Πρω1νό»

•    Αν για τον Προυστ ήταν η γεύση της «μαντλέν» από τα παιδικά χρόνια που τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή, για τον Βασίλη είναι τα καλαμπόκια, η τοπική «Βαρβάρα» και οι πίτες της μάνας του.

•    Μας μαθαίνει το γκουρμέ πιάτο σωλήνες -με όστρακα που βρίσκονται αποκλειστικά στο θρακικό πέλαγος- θυμάται τη μυρωδιά των φρέσκων φύλλων του καπνού, το γάλα στα γιγάντια ποτήρια μπύρας, τις απίστευτες ποσότητες μαρμελάδας και το ζελέ που το έπινε ζεστό!

•    Ξαναζεί το «κουρμπάνι», το πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα, που τα παιδιά κοιμόταν στην παραλία, με μουσική υπόκρουση θρακιώτικα δημοτικά τραγούδια.

Βασίλης Καλλίδης: «Έφτιαξα ένα σπίτι από παρατημένα αντικείμενα»

•    Πιστεύει ότι η Θράκη είναι το ομορφότερο μέρος στην Ελλάδα. Και αστειεύεται ότι: «Δυστυχώς, η Θράκη είναι σαν την Αυστραλία: Όλοι ξέρουν πού είναι, αλλά δεν πηγαίνει ποτέ κανείς!».

Ακούστε το επεισόδιο

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top