Ανατροπή: Η Eurovision 2019 μπορεί να γίνει στην Κύπρο

Για ποιο λόγο το Ισραήλ κινδυνεύει να μη φιλοξενήσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού του χρόνου

Δείτε στο video τις TOP 5 εμφανίσεις του διαγωνισμού της Eurovision για το 2018

 

Mπορεί η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» της να έφτασε μια ανάσα πριν την πρωτιά στην Eurovision ωστόσο την νίκη την πήρε το Ισραήλ με την εκκεντρική Νetta.

Και πάνω που οι Eurofans περίμεναν του χρόνου να πάνε Ισραήλ για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, ήρθε η ανατροπή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV, η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας. Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top