Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης!

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης!

«Έφυγε» από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο γνωστός σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα.

Ο Λευτέρης Καπώνης ασχολήθηκε για δεκαετίες με τη συγγραφή σεναρίων κάνοντας πολλές επιτυχίες. Έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ, μεταξύ των οποίων: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου».

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς να πάρει πτυχίο. Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Πολυγραφότατος, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Το Σημάδι του Έρωτα», «Το Φτερούγισμα του Γλάρου», «Παλίρροια», «Τζιβαέρι».

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Αυγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Λευτέρης Καπώνης «είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.»

Ο ίδιος ο Λευτέρης Καπώνης επιστράτευε το χιούμορ του, μιλώντας στην εφημερίδα Freddo για να περιγράψει τα παιχνίδια της μοίρας που του έφερε μαζί επαγγελματική επιτυχία και ασθένεια...

«Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. (…) Ο γιατρός μού είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής», είχε πει ο Λευτέρης Καπώνης.

Μάλιστα, όπως τόνισε, την ημέρα που ενημερώθηκε από τον γιατρό για το πρόβλημα υγείας του, δέχτηκε πρόταση να ξεκινήσει να γράφει το νέο κύκλο της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». «Μόλις μου ανακοίνωσε ο γιατρός τι έχω, γύρισα σπίτι και την ίδια μέρα με είχαν πάρει τηλέφωνο για να μου κάνουν την πρόταση από τον Αντ1. Λίγες ημέρες μετά κι ενώ μόλις είχα ξεκινήσει τις θεραπείες, με πήραν από άλλο κανάλι για άλλη δουλειά. Γέλαγα μόνος μου. Έλεγα “δε γίνονται αυτά”».

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 από το νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top