ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ – Η ανακοίνωση που έβγαλε η διοίκηση

Η καταγγελία έχει φέρει σεισμό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Σεξουαλική παρενόχληση στην ΕΡΤ – Η ανακοίνωση που έβγαλε η διοίκηση

«Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα».

Είναι μόνο μια από τις φράσεις που καταγγέλλει ότι άκουσε από προϊστάμενό της, τον κύριο Π. η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κυρία Μ.

Όπως αναφέρει στην γραπτή της καταγγελία με παραλήπτη τον σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, η έμπειρη δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο προϊστάμενός της και επιβλέπων κορυφαίου ρεπορτάζ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την κάλεσε στο γραφείο του και αφού έκλεισε την πόρτα την παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο άμεσος προϊστάμενός μου και νυν προϊστάμενος του ρεπορτάζ…, κος …Π., μέσα στα πλαίσια της φερόμενης ως συνεργασίας μας με κάλεσε στο γραφείο του, όπου, αφού αυτός έκλεισε την πόρτα, με ρώτησε εν ψυχρώ, αν κάνω σεξ με τον άντρα μου. Ευρισκόμενη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δεν του απάντησα και προσπάθησα να αποφύγω τη συνέχιση της συνομιλίας, ζητώντας να περιοριστεί αυστηρά αυτή, στα θέματα της ημερήσιας ατζέντας μας. Αυτός με αγνόησε και συνέχισε: «Ασ΄ τα αυτά, έλα εδώ τώρα, από πίσω μου, να μου κάνεις μασάζ, γιατί είμαι πιασμένος». Σήκωσα τον τόνο της φωνής μου προσπαθώντας να τον επαναφέρω στην τάξη -μάλιστα έγινα αντιληπτή από συναδέλφους μου- λέγοντάς του ότι είναι χυδαίος και ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να μου μιλάει έτσι. Συμπλήρωσα, δε, σε πολύ αυστηρό τόνο, ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω την παραμονή μου στο γραφείο του και ότι φεύγω. Ενώ κινήθηκα προς την πόρτα, εκείνος με μια κίνηση πετάχτηκε εμπρός μου και κλείνοντας το δρόμο, και είπε: «Μπορείς να σταματήσεις λίγο να μιλάς; Να ξέρεις ότι ήσουν πάντα το σεξουαλικό μου απωθημένο, να ξέρεις ποτέ δεν ήθελα καμία εδώ μέσα, δεν ασχολούμουν ποτέ με τέτοιες… Πότε θα κάνουμε σεξ;». Έμεινα άφωνη. Έκανε μια κίνηση να με πιάσει, εγώ που ήμουν σχεδόν δίπλα στην πόρτα την άνοιξα και βγήκα χτυπώντας τη πίσω μου», αναφέρει η δημοσιογράφος Μ. στην καταγγελία της.

Μάλιστα, ήταν ο σύζυγος της ρεπόρτερ, γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, εκείνος που την ώθησε να αναφέρει το συμβάν στον γενικό συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα και εκείνος με τη σειρά του το μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, παρέπεμψε την υπόθεση στην αρμόδια υπηρεσία που ασχολείται με θέματα προσωπικού. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, όμως, ο αρμόδιος διευθυντής Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Σταύρος Παύλου αντί να προχωρήσει τη διαδικασία την κάλεσε και της είπε: «η τάδε συνάδελφός σου ήταν τυχερή, καθώς σε άλλη περίπτωση παρενόχλησης είχε λάβει συγκεκριμένο μήνυμα που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς της. Εσύ τι αποδείξεις έχεις; Αν δεν υπάρχει απόδειξη, δεν υπάρχει και περιστατικό».

Το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ μέσα από ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε το απίστευτο περιστατικό και την καταγγελία της εργαζόμενης, απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης του περιστατικού. Προσθέτει, μάλιστα, ότι κινήθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την διαλεύκανση του περιστατικού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ: 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

Η διοίκηση της ΕΡΤ έγινε αποδέκτης έγγραφης καταγγελίας υπαλλήλου της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εκλήθησαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην καταγγέλλουσα υπάλληλο προτάθηκε, αν το επιθυμούσε, να αλλάξει χώρο εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης .

Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καθορίσει και την περαιτέρω διαδικασία, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από το καταστατικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

Είναι συνεπώς εύλογο, ότι ισχυρισμοί περί δήθεν συγκάλυψης του εν λόγω περιστατικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αλλά στοχεύουν ευθέως για μία ακόμα φορά στην κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top