Ενοχος ο Κουρτάκης, αθώος ο Τζένος

Αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα

Ενοχος ο Κουρτάκης, αθώος ο Τζένος

Η εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει ο Πάνος Καμμένος κατά των Παναγιώτη Τζένο και Γιάννη Κουρτάκη έλαβε χώρα στα δικαστήρια το πρωί της Πέμπτης.

Έκτοτε, σχετικά με την υπόθεση που όταν είχε πρωτοδεί το φως της δημοσιότητας, είχε προκαλέσει ντόρο τόσο στην πολιτική, όσο και στη δημοσιογραφική ζωή της χώρας, έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό τόσο τα όσα είπε στην κατάθεση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεσπαθώνοντας κατά των Κουρτάκη - Τζένο επειδή, όπως ισχυρίστηκε, οι δύο προαναφερθέντες στοχοποιούν τα παιδιά του, αλλά και η απολογία του Παναγιώτη Τζένου.

Μετά τα όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, ο εισαγγελέας κατέθεσε τη δική του πρόταση για τον επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξη της εφημερίδας, Παναγιώτη Τζένου, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

 

Η πρόταση του εισαγγελέα αποτυπώνεται παρακάτω: 

"Η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δεν αφορά και τους δυο κατηγορουμένους το ίδιο, αλλά εξειδικεύεται στο τι αναφέρει ο καθένας σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος Π. Καμμένου ή των τέκνων του. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει συναυτουργία. 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα χρεωνόταν τμήματα του κατηγορητηρίου που ΔΕΝ απευθύνονται σε αυτόν. 

Για τον Π. Τζένο:

Του αποδίδονται τα εξής:

Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις διακοπές που φέρεται να έκανε ο πολιτικός ενάγων στις Άλπεις και στο ότι απαιτείται ένα κόστος για διακοπές στο συγκεκριμένο μέρος. 

Το γεγονός ότι έκανε διακοπές στις Άλπεις αποδείχτηκε ότι δεν είναι ψευδές. Ο τρόπος που αναφέρθηκε δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα. 

Έπειτα αναφέρεται ότι ο πολιτικός ενάγων έχει λάβει ένα βραβείο από το ούζο 12. Και αυτό αποδείχτηκε ότι είναι αληθές και δεν το αρνήθηκε ο πολιτικός ενάγων. 

Για το κομμάτι αυτό, ο κατηγορούμενος δεν φαίνεται να ισχυρίζεται κάτι ψευδές για τον πολιτικώς ενάγοντα ή να εκφράζει μια άποψη που θα μπορούσε να θίξει τον ίδιο ή την υπόληψη του ως πολιτικού αρχηγού. 

Αναφέρθηκε και σε ένα βιβλίο με συγγραφέα τον Π. Καμμένο, στο οποίο, όπως αναφέρει, είχε κατονομάσει ως αρχηγό της 17Ν, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό από την ακροαματική διαδικασία φάνηκε ότι είναι ψευδές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που καταρρίφθηκε ήταν η εντύπωση που είχε σχηματίσει από αυτά που είχε αναφέρει το κόμμα του Α. Παπανδρέου ή μέσα από άρθρα. Δημιουργούνται αμφιβολίες αν ο ίδιος ήξερε την αλήθεια. 

Δεν τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος. 

Για Κουρτάκη:

Ανέφερε ότι "ξέρω πως τα χεις πάρει και το ξέρεις ότι ξέρω". Δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του Π. Καμμένου γιατί αφήνει την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος γνωρίζει κάτι μεμπτό. Είναι ψευδής, είναι πρόσφορη να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα, καθώς τον παρουσιάζει ως πολιτικό που χρηματίζεται. 

Στο κομμάτι που αναφέρεται στην κατανάλωση αλκοόλ από τον πολιτικώς ενάγοντα ουσιαστικά αναφέρει ότι καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, αφού δεν αντιλαμβάνεται τι του λέει ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι ψεύδη και πρόσφορα να βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα. 

Για όσα αναφέρει για τον πολιτικώς ενάγοντα για την πιθανή θετική στάση του απέναντι σε άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για τρομοκρατία είναι ψευδή. Ήταν προσφορά να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα αφού όταν κάποιος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία. 

Για τα ανήλικα τέκνα του πολιτικώς ενάγοντα με βάση τα αποσπάσματα ο κατηγορούμενος αναφέρεται στο γιο του Π. Καμμένου. Στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί έχει σχέση με την τρομοκρατία ή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν είναι ψεύδη και προσφορά να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των ανήλικων τέκνων ή και τον ίδιο τον πολιτικώς ενάγοντα. 

Αποδείχτηκε πλήρως η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή. Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς το δόλο καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα".

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top