18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

Βιβλία για παιδιά ηλικίας 3-14 ετών

Χριστούγεννα: 18+1 Βιβλία Για Τους Μικρούς Μας Φίλους

Υπέροχα βιβλία που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες αλλά και όσοι αισθάνονται  τη μαγεία των εορτών. Το star.gr και η Γεωργία Χάρδα παρουσιάζουν βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα τους κρατήσουν μοναδική συντροφιά τις γιορτινές ημέρες. Πρόκειται για νέες εκδόσεις με προσεγμένα κείμενα και όμορφες εικονογραφήσεις. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά;» της Λούσι Ρόουλαντ  

Πρέπει να υπάρχουν στ΄ αλήθεια ξωτικά! Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι βοηθούν τον Αϊ-Βασίλη να φτιάξει τα δώρα! Όμως, για να αποδείξει το αγοράκι του βιβλίου ότι τα ξωτικά είναι πράγματι αληθινά, θα χρειαστεί ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα. Υπάρχουν στ’ αλήθεια ξωτικά; Αν κοιτάξεις προσεκτικά, ίσως ανακαλύψεις κι εσύ ένα…Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Η πριγκίπισσα των Χριστουγέννων» της Μαράια Κάρεϊ και Μικαέλα Άντζελα Ντέιβις

Η ΜΑΡΑΪΑ ΚΑΡΕΪ, γνωστή ως Βασίλισσα των Χριστουγέννων,  δημιούργησε ένα μοναδικό, συγκινητικό και μοντέρνο παραμύθι, την Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων, με πρωταγωνίστρια τη μικρή Μαράια! Όπως συνέβη με το εμβληματικό, κοσμαγάπητο τραγούδι της «All I Want for Christmas Is You», έτσι και το παραμύθι αυτό έχει τα φόντα να γίνει γρήγορα ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο οικογενειακό ανάγνωσμα, που δεν αποκλείει κανέναν από τη χαρά της απόλαυσής του. Κι ενώ η ιστορία πατάει γερά στην παράδοση της χριστουγεννιάτικης αφήγησης, παράλληλα είναι εμποτισμένη με τη μοναδική γιορτινή μαγεία και μουσικότητα της δημιουργού του. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Ποιος έκλεψε τη στολή του Αϊ-Βασίλη;» της Θεοφανίας Παπαθωμά

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει! Τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη έχουν πολλή δουλειά: εκτός από τα δώρα, πρέπει να του ετοιµάσουν και τη στολή που θα φορέσει για να τα µοιράσει στα παιδιά. Κάποιοι άλλοι όµως έχουν σκοτεινά σχέδια. Θα καταφέρουν να τα πραγµατοποιήσουν; Θα µείνουν φέτος τα παιδιά χωρίς δώρα; Μια σκανταλιάρικη χιουμοριστική ιστορία γεμάτη τρυφερά μηνύματα, όπως ταιριάζει στο κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια ιστορία που μας λέει πως κανείς δεν μπορεί να κλέψει απ’ τα παιδιά το πνεύμα αυτών των ημερών. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Ο παπουτσής και τα ξωτικά με αναδιπλούμενες εικόνες» 

Ο χειμώνας είναι βαρύς, όπως και η καρδιά του παπουτσή και της γυναίκας του, αφού οι δουλειές τους δεν πάνε καλά. Ξάφνου, ένα υπέροχο ζευγάρι μπότες εμφανίζεται στον πάγκο τους απ’ το πουθενά… Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Αστέρι πάνω από τη Βηθλεεμ και άλλες ιστορίες» της Agatha Christie

Η διασημότερη συγγραφέας μυστηρίου όλων των εποχών στρέφει το ενδιαφέρον της στο θέμα «Χριστούγεννα». Σε μια φάτνη της Βηθλεέμ ένας άγγελος προσφέρει στη Μαρία ένα όραμα του μέλλοντος και την ευκαιρία να αλλάξει τη ροή των γεγονότων. Ένας άτακτος γαϊδαράκος μαθαίνει το νόημα της αγάπης, καθώς μεταφέρει με ασφάλεια προς την Αίγυπτο μια πολύ ξεχωριστή μητέρα και το παιδί της. 

Η Άγκαθα Κρίστι εξέδωσε αυτή τη συλλογή ποιημάτων και ιστοριών με θρησκευτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το όνομα του συζύγου της. Το βιβλίο θεωρήθηκε παιδικό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο έργο της, ωστόσο απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους – ειδικά στους ενηλίκους των μέσων της δεκαετίας του ’60, τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Όνειρα Γλυκά, Αϊ Βασίλη» 

Πάρτε αγκαλιά το μικρό σας και δείτε τον Αϊ Βασίλη να μοιράζει τα δώρα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς καθώς γυρίζετε τις σελίδες με τα κοπτικά. Ύστερα πείτε καληνύχτα, σβήστε το φως και δείτε το φεγγάρι και τα αστεράκια στις τελευταίες σελίδες να λάμπουν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Ρόζα Παρκς. Για μια θέση στον κόσμο» της Χρυσάνθης Τσιάμπαλη 

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό επιβάτη. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η πράξη της έδινε στους Αφροαμερικανούς κατοίκους του Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα μια εξαιρετική ευκαιρία να συσπειρωθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Θα την άρπαζαν ή θα την άφηναν να πάει χαμένη; Ένα μυθιστόρημα για τη Ρόζα Παρκς, τη γυναίκα που πρωταγωνίστησε με τόλμη και σθένος στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική, βασισμένο στα γεγονότα και στην ατμόσφαιρα της εποχής. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

 

«Επαναστάτριες- Πρωταθλήτριες» της Έλενα Φαβιλι 

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει ιστορίες αθλητριών που διακρίνονται για το πάθος τους, την επιμονή τους και το αθλητικό πνεύμα τους, μεταξύ των οποίων και νέες ιστορίες για κάποιες από τις πιο αγαπημένες γυναίκες των πρώτων δύο τόμων της ευπώλητης σειράς των New York Times ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ. Σημειώστε μαγικά γκολ με τη Μέγκαν Ραπίνο, τρέξτε σαν τον άνεμο με την Άλισον Φίλιξ, κάντε με το σνόουμπορντ κόλπα που κόβουν την ανάσα με την Κλόι Κιμ και πανηγυρίστε ολυμπιακές νίκες με την Κατερίνα Στεφανίδη. Τα κείμενα συνοδεύονται από έγχρωμα ολοσέλιδα πορτρέτα που ζωγράφισαν εικονογράφοι από όλο τον κόσμο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Άσε με, ξέρω τι κάνω» της Βέρας Πρατικάκη 

Λίγο πριν φτάσω στην εξώπορτα, άκουσα την φωνή της: «Ευτυχία! Κάποτε ήμουν η Ευτυχία», μου είπε. Ξαφνιάστηκα τόσο που απλώς έκλεισα την πόρτα και τάχυνα το βήμα μου προς την έξοδο. Ένας κόμπος μού έσφιγγε το στομάχι. «Τι εννοούσε; Τι πάει να πει “κάποτε”»; Δημήτρης, Ευτυχία, Όλγα, Στέλιος και Άδης. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, πέντε διαφορετικές ζωές που συνδέονται. Επιλογές, λάθη, ενοχές, ευθύνες. Ελπίδα, δύναμη, εμπιστοσύνη, αγκαλιά και συμπαράσταση. Και γύρω από όλα αυτά μερικά γραμμάρια σκόνης. Τελικά, δεν είναι ο καθένας μόνος του, αλλά είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Σαν το σκάκι: η κίνηση που κάνει ένα μακρινό πιόνι μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο για κάποιο άλλο. Κάποιες φορές έρχεται μια στιγμή που βουτάς στα βαθιά. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Το μυστικό του Ίκαρου» της Μαίρης Κωστάκη

Ένα αγόρι, ο Ίκαρος, που παράκουσε τις εντολές του πατέρα του. Ένα κορίτσι, η Έλλη, που ακολούθησε στη θυσία τον αδερφό της, και ο γιος του Νηρέα, που φυλακίστηκε σε ένα κοχύλι. Η Μοίρα είχε ορίσει γι’ αυτούς σκληρό και άδικο τέλος. Τι έχει συμβεί όμως; Ποια είναι η αλήθεια; Πώς θα μπλεχτούν οι ζωές τους; Τι είναι αυτό που ορίζει πραγματικά τη μοίρα των ανθρώπων; Ένα διαφορετικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Ένα ταξίδι στην παιδική αθωότητα, εκεί που μόνο η φιλία και η αγάπη έχουν αξία και μπορούν να κάνουν θαύματα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Τι τρέχει με την Ελίζα» της Σοφίας Τσάτου-Νικολούλη

Σεξουαλική αγωγή σαν σύγχρονο παραμύθι 
Η Ελίζα είναι μια νεαρή δεσποινίδα της προ-τελευταίας τάξης του δημοτικού σχολείου. Καθώς βρίσκεται στο κατώφλι της εφηβείας, οι αλλαγές στο σώμα της και στα συναισθήματά της κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, προμηνύοντας τη μεγάλη μετάβαση. Συνοδοιπόροι της είναι οι γονείς της, που τη στηρίζουν σε κάθε βήμα της με περισσή αγάπη.

Έχει την τύχη να βρίσκεται κοντά σ’ έναν ευαισθητοποιημένο δάσκαλο - έναν δάσκαλο σύμβολο - που φροντίζει μέσα από παρεμβάσεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης να δημιουργεί συνθήκες πρόληψης και προστασίας για τους μαθητές του. Ωστόσο, γρήγορα θα γίνει αποδέκτης ενός «περίεργου», έντονου, μη φυσιολογικού ενδιαφέροντος από φιλικό της πρόσωπο και θα βιώσει συναισθήματα προδοσίας κι ενοχής. Θα καταφέρει, άραγε, να αποκτήσει και πάλι τη συναισθηματική της υγεία και την παιδική της ξεγνοιασιά; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Τέλεια» του Κανισάλες

Τα βιβλία του Κανισάλες είναι ιδιαίτερα και έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό για τα εξαιρετικά μηνύματα τους. Οι εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τέλεια».

Η Καρλίνα θα ήθελε να µπορεί να ντύνεται και να φέρεται όπως της αρέσει, αλλά είναι αναγκασµένη να υπακούει σε αυστηρούς κανόνες και να υποµένει για ατέλειωτες ώρες µακιγιάζ, χτένισµα και ντύσιµο επειδή πρέπει να είναι... τέλεια!  Πρέπει να περάσει στις θαυµάστριές της το µήνυµα ότι και αυτές πρέπει να γίνουν τέλειες. Έτσι όµως πρέπει να είναι τα πράγµατα; Η Καρλίνα δεν συµφωνεί, πιστεύει ότι τα κορίτσια πρέπει να είναι όπως τα ίδια επιθυµούν. Θα καταφέρει η Καρλίνα να γίνει ο εαυτός της και να αποδείξει ότι τα κορίτσια δεν χρειάζεται να είναι τέλεια; Μπορεί η προσωπική έκφραση να νικήσει τις κοινωνικές πιέσεις; 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Το σφουγγάρι και η κιμωλία» της Μάρθας Κολοκοτρώνη 

«Σου δίνω µια κιµωλία κι ένα σφουγγάρι. Με το σφουγγάρι µπορείς να σβήσεις ό,τι δεν σου αρέσει», είπε η κουκουβάγια στον Παύλο. «Και µε την κιµωλία;» αναρωτήθηκε ο Παύλος, αλλά η κουκουβάγια είχε πλέον πετάξει. Όταν βρέθηκε στα χέρια του το σφουγγάρι, ο Παύλος πίστευε ότι ήξερε ακριβώς πώς να το χρησιµοποιήσει. Έσβηνε κι έσβηνε κι έσβηνε… µέχρι που τα είχε σβήσει σχεδόν όλα. Όµως δεν ένιωθε καλύτερα. Γιατί όµως; Κάτι του έλειπε…  Ένα παραµύθι γι’ αυτά που νοµίζουµε ότι θέλουµε ν’ αλλάξουµε στη ζωή µας, αλλά και για όσα τελικά θέλουµε πραγµατικά να κρατήσουµε. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Πρόσεχε τι εύχεσαι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου

«Είστε οι χειρότεροι γονείς που θα μπορούσα να έχω!!! Σας μισώ!»  είπα και κλείστηκα στο δωμάτιό μου χτυπώντας με δύναμη την πόρτα. Εκείνη τη στιγμή ευχήθηκα να εξαφανιστούν η μαμά και ο μπαμπάς.  mΣτοίχημα ότι δεν είμαι το μόνο παιδί στον πλανήτη που θέλει να εξαφανίσει τους γονείς του… Η Ζωή έχει συνηθίσει να της κάνουν όλα τα χατίρια και θυμώνει όταν δεν γίνεται αμέσως αυτό που θέλει. Δυο καινούριες φίλες όμως, δυο «φανταστικά» κορίτσια, θα της δείξουν πως τα ωραία πράγματα που για εκείνη είναι εύκολα και απλά, οικογένεια, φίλοι, παιχνίδια, βόλτες, δεν τα έχουν όλα τα παιδιά στον κόσμο. 

Έτσι, θα μάθει να εκτιμά και να χαίρεται καθετί που της έχει χαρίσει η ζωή…Κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Σιγά μη φοβηθώ» της Σοφίας Παράσχου

Στα γενέθλιά του Λευτέρη, μαθητή της τετάρτης δημοτικού, οι γονείς του του χάρισαν ένα κινητό. Όμως, από εκείνη τη στιγμή άρχισαν τα προβλήματά του: μπήκε στο στόχαστρο τριών παιδιών της έκτης που ήθελαν, με κάθε τρόπο, να του το πάρουν. Ο Λευτέρης φοβήθηκε πολύ αλλά δείλιαζε να το πει στον διευθυντή μήπως τα πράγματα γίνονταν χειρότερα. Ώσπου, μια μέρα, μια συγγραφέας επισκέφτηκε το σχολείο τους και τους μίλησε για το βιβλίο της. Τα λόγια της αλλά και η ιστορία του βιβλίου εντυπωσίασαν τον Λευτέρη και τον έκαναν να σκεφτεί μερικά πράγματα για τον εκφοβισμό… Μια πρωτότυπη ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και την ικανότητα της λογοτεχνίας να ενδυναμώσει, να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους, στη ζωή τους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Παραμυθένια Γενέθλια» της Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου

Ο Μιχάλης καλεί στα γενέθλιά του όλη την τάξη και τα γειτονόπουλά του, μα το σπίτι είναι μικρό, πώς να χωρέσουν; Ο μπαμπάς προτείνει να γίνει το πάρτι στην πλατεία της γειτονιάς. Όλοι συμφωνούν, η βροχή όμως τους χαλάει τα σχέδια… Τώρα; Τη λύση θα τη βρουν ο παππούς και η γιαγιά και τα παιδιά θα μείνουν ενθουσιασμένα! Μια ευφάνταστη ιστορία για την οικογενειακή ζωή, τις διαγενεακές σχέσεις αλλά και τη διαχρονικότητα της λαϊκής παράδοσης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Η ριγέ βαλίτσα επιστρέφει» της Έλενας Χ.Στανιού

Εκείνο το πρωινό, τίποτε καλό δεν προμήνυαν η παράξενη εμφάνιση της κυρά-Αλεπούς, η άσχημη μυρωδιά και ο καπνός, που δυσκόλευε τα ζώα να αναπνεύσουν... Πολύ γρήγορα, όλα τα ζωάκια του δάσους κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά και πως κάποιος έπρεπε να επέμβει. Και μόνο ένας μπορούσε… ο ριγέ Γάτος, με την αγαπημένη του ριγέ βαλίτσα. Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Ελπίδα να έχει πολλή δουλειά, αλλά, όταν κινδυνεύει το περιβάλλον, είναι έτοιμη για μια νέα περιπέτεια. Και η ριγέ βαλίτσα επιστρέφει...Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Μία βίδα αλλιώτικη» της Παναγιώτας Ζέλου

Ένα παραμύθι που διαπραγματεύεται την διαφορετικότητα καθώς και τον εκφοβισμό ( bullying -μπούλινγκ). Μία κατάσταση η οποία υπάρχει μέσα στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Μία κατάσταση που ζουν πολλά παιδιά αλλά και μεγάλοι άνθρωποι.  Μία βίδα πιο μεγάλη από τις άλλες, μία βίδα πιο χοντρή από τις άλλες, μία βίδα αλλιώτικη. Λόγο αυτής της διαφορετικότητας της, δέχεται εκφοβισμό από τις υπόλοιπες βίδες αλλά και από τον ίδιο τον μάστορα που την έφτιαξε.  Αυτό συνεχίζεται για πολύ καιρό ώσπου μια μέρα…. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άπαρσις. 

18+1 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

«Ο μύθος του βασιλιά Ερισύχθονα» της Μαρίας Κούρση

Ο μύθος του βασιλιά Ερυσίχθονα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Φωνή της Γης, το οποίο ανοίγει μία συζήτηση με τα παιδιά για τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μύθο της ελληνικής μυθολογίας που αναφέρεται σε έναν αχόρταγο και πλεονέκτη βασιλιά, που θυμίζει τον σύγχρονο ανικανοποίητο άνθρωπο. 

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τρία μέρη. Η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, έδωσε το όνομα στη σειρά, ανέδειξε τη σημασία του μύθου για παιδιά και έγραψε τον Πρόλογο που απευθύνεται σε γονείς και δασκάλους, η Μαρία Κούρση διηγήθηκε τον Μύθο, ο οποίος βασίζεται στον Ύμνο στη Δήμητρα του ποιητή Καλλίμαχου και ο Μιχάλης Κουντούρης στόλισε με τα σκίτσα του τον Πρόλογο και ζωγράφισε όλη την ιστορία του ήρωα. Κυκλοφορεί από την Παιδική Εκδοτική. 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top