Οι Νύχτες Πρεμιέρας επέστρεψαν στους κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων

Σε εορταστικό κλίμα η τελετή έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου

νύχτες πρεμιέρας

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα η τελετή έναρξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο ΠΑΛΛΑΣ από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, επιφύλασσε μια συγκινητική έκπληξη στο κοινό της τελετής: 

Η οθόνη του ΠΑΛΛΑΣ φωτίστηκε και πλάνα από τον εσωτερικό χώρο ενός πολύ γνώριμου και αγαπημένου στους Αθηναίους αρχιτεκτονικού κομψοτεχνήματος εμφανίστηκαν. Ο Λουκάς Κατσίκας χαιρέτισε τους θεατές από τον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ και ανέφερε: 

«Βρισκόμαστε στον χώρο όπου πριν 25 χρόνια ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Η πρώτη προβολή του Φεστιβάλ για κοινό έγινε στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη προβολή στο ΑΤΤΙΚΟΝ έγινε το αμέσως επόμενο απόγευμα. Για τα επόμενα 17 χρόνια οι ιστορικοί αυτοί κινηματογράφοι της Αθήνας στάθηκαν μεγαλοπρεπώς η έδρα μας, το αρχηγείο μας, η περηφάνια μας, το στολίδι μας. Κι έπειτα, τον Φεβρουάριο του 2012, το Φεστιβάλ μας και η πόλη μας τους στερήθηκαν, βίαια και άδικα. Απόψε, στην έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, δεν μπορούμε για ακόμη μια χρονιά να είμαστε εκεί. Απόψε η σκέψη μας βρίσκεται ξανά στις πολυαγαπημένες μας αίθουσες. Απόψε, ας ευχηθούμε όλοι μαζί εμείς στο Φεστιβάλ και εσείς, οι αναρίθμητοι κινηματογραφόφιλοι της πόλης, να επιστρέψουμε σύντομα ξανά πίσω στο «σπίτι» μας. Για να βρει και πάλι η Αθήνα τις αγαπημένες της αίθουσες.»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απευθύνθηκε με ενθουσιασμό στους καλεσμένους, μίλησε για την αγάπη του για τον κινηματογράφο, την αξία του ως «βιωματική εμπειρία που μας ενώνει όλους» και τη σημασία των Νυχτών Πρεμιέρας για την πολιτιστική ιστορία της πόλης, ως ορόσημου, «ενός Φεστιβάλ που ξεκίνησε ως Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα και πλέον εξελίχθηκε ως Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας», με ευρωπαϊκή εμβέλεια και σπουδαία πολιτιστική συμβολή. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και πριν κηρύξει επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ ευχήθηκε με τη σειρά του αλλά και δεσμεύτηκε ως Δήμαρχος να «βάλουμε όλοι μαζί ένα στοίχημα να ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΠΟΛΛΩΝ και να πάμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε αυτή τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου». 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top